AKTOB'dan yapılan yazılı açıklamada, yıllık maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 30,04 ile meyve-sebze grubunun aldığı kaydedildi.
Son bir yılda bakliyat ve un maliyetlerinde yüzde 17,29, basın-yayın maliyetlerinde yüzde 11,57, temizlik malzemelerinde yüzde 10,67 artış olduğu ifade edildi.
AKTOB açıklamasına göre mayıs itibarıyla otellerdeki yıllık maliyet artışları şöyle oldu:
Ürün Grubu |
Maliyet
Artışları (Yüzde) |
Meyve-Sebze |
30,04 |
Bakliyat-Un |
17,29 |
Basın-Yayın |
11,57 |
Temizlik malzemeleri |
10,67 |
Yiyecek |
10,53 |
Süt grubu |
9,68 |
İçecek |
9,51 |
Et grubu |
6,78 |
Çay-Şeker..vb |
6,61 |