X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Salçayı "ev tipi" diye satmak yasak
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Salçayı "ev tipi" diye satmak yasak

  • Giriş Tarihi: 15.6.2014

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü "Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği" önceki gün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, salçaların diğer ürünlere üstünlük sağlayacak şekilde, "özel", "geleneksel", "yöresel", "ev tipi", "köy tipi" gibi etiketlerle satılması yasaklandı. Salçalarda yüzde 14 düzeyine kadar çıkabilen tuz oranı ise yüzde 5 ile sınırlandırıldı. Tebliğ ile şimdiye kadar dikey bir mevzuatları bulunmaması nedeniyle TSE standartları baz alınan salçalarda, ilk kez doğrudan standartlar belirlenmiş oldu. Gıda işletmecileri, 1 Ocak 2015'e kadar tebliğ hükümlerine uymak zorunda olacak. Söz konusu işletmeciler tarafından piyasaya arz edilen ürünler, 1 Temmuz 2016'ya kadar piyasada bulunabilecek.