X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Nusr-ET'e Amerika’dan 5 yıldızlı ödül
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

'e Amerika’dan 5 yıldızlı ödül

  • Giriş Tarihi: 19.10.2014
Nusr-ET'e Amerika’dan 5 yıldızlı ödül
Nusr-ET'e Amerika’dan 5 yıldızlı ödül

4 yılda Türkiye'nin gözde restoranları arasına adını yazdırmayı başaran , Amerika'da lüks seyahat kavramının sembolü olan "5 Star Diamond Award" ödülü aldı. Patron Nusret Gökçe, "Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilk" dedi

2015'te 5'inci yılını dolduracak olan bir ilke imza attı. Bugüne kadar Türkiye'den kimsenin alamadığı, "lüks seyahat" kavramının en prestijli ödülü olarak bilinen "5 Star Diamond Award" ödülüne layık görüldü. Et severler için pek çok özgün seçenek yaratan, kısa süre içinde steakhouse kültürüne yeni bir yorum getiren Nusr-ET Steakhouse, Türkiye'de ilk kez The American Academy of Hospitality Sciences tarafından "Fine dining&chef" olarak ödüllendirildi. Adour Alain Ducasse, Jean Georges, Le Bernardin, Mercer Kitchen, David Burke Kitchen ve Cafe Milano Washington gibi dünyaca bilinen restoranlara verilen, sektörün en prestijli ödüllerinden olan "5 Star Diamond" ödülüyle başarısını uluslararası arenada da kanıtlamış olan Nusr-ET'in sahibi Nusret Gökçe'yle başarı yolculuğunu konuştuk.
Ödülü ne zaman aldınız?
20 gün oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde bugüne kadar kimse bu ödülü alamamış. Zaten almak istesen de vermezler. İmzalayanlar dünyanın en ünlü şefleri.
Jüri ürünlerinizi denedi mi?
Gelip yemişler, benim haberim yok. Başkanı da gelmiş. Ödülü veren kişi de test etmiş. Ondan da haberim yok. Ben adamı ödül törenine geldiğinde hatırladım.
Bazı ödülleri parayı bastırıp alıyorsun. Bu ödülün parayla ilgisi var mı?
Bizim şu ödülü alalım diye bir derdimiz yok. Zaten ne İngilizce bilirim ne kimseyi tanırım. Adamları bulmak, gidip ödül almak gibi bir durum söz konusu değil. Kendiliğinden oluşan bir şey.
Eskisi gibi heyecanlı mısınız bu işte? Sizi artık yabancılar da tanıyor...
Heyecanımız aynı, ilk günkü gibi... Farklı sunumlar yapıyoruz. İnsanların sıkılmayacağı şeyler sunarak lezzetimize lezzet katıyoruz. İnsanların beklentileri farklılaşıyor. 'Et suşi' yaptık, müthiş oldu. En son yaptığımız taş devrini herkes beğeniyor. Artık Türkiye'ye iş amaçlı ya da gezmeye gelen birçok yabancı için mutlaka görülmesi gereken bir yer olduk. Hatta otellerine uğramadan buraya geliyorlar.
Ününüz yurtdışına da taştı yani...
Evet. Üç ay önce Brezilya'ya gittik. Gidip değişik şeyleri görecek, oradan da Arjantin'e geçerek neler yapabiliyorlar diye bakacağız. Otelin üst katındayız, bardan bir şeyler alacağız. 15-20 kişilik yabancı misafir grubu var. Bayan ağırlıklı grup, beni orada tanıdı. 'Nusret senin burada ne işin var' dediler. İstanbul'da gelip, burada yemişler, beni çok iyi tanıyorlar. Aynı şekilde Paris'te de böyle bir olay yaşadım. Bir restoranda yemek yedik, içeriye biri girdi beni tanıdı. Milano'da ise hatırımı soran bir İtalyan'a rastlayınca çok şaşırdım.
Nusr-ET'lere yabancı misafir ilgisi nasıl?
Türkiye'nin bilinen iki markası var, biri Türk Hava Yolları, diğeri Nusr-ET. Arap misafirimiz çok. Bazen bizim Türkler rahatsız oluyor çok yabancı var diye. Bir de Türk restoranı deyince, kebapçı geliyor hep akla. Oysa bizimki Amerikan, Arjantin, Türk karışımı. Arjantin'in ve Amerika'nın kendine has tarzı var, biz hepsini damak tadımıza uyarlayarak, hem herkesin hem de Türkler'in seveceği şekilde tasarlayarak sunuyoruz.
En sevdiğiniz günün pazartesi olduğunu söylüyorsunuz. Neden?
Bütün mutlu sonlar, mutlu son başlangıçları hepsi yemekte biter. Bütün işadamları, yabancı kaliteli müşteriler pazartesi günü geliyor. Böylece haftaya onlar da bizde iyi başlıyoruz. Bu yüzden.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.