X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kırmızı et üretimi azaldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kırmızı et üretimi azaldı

  • Giriş Tarihi: 11.11.2014 10:32
Kırmızı et üretimi azaldı
Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azalarak 202 bin 530 ton oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014'ün 3. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, kırmızı et üretimi, üçüncü çeyrekte 202 bin 530 ton oldu. Üretim, bir önceki döneme göre yüzde 7,3, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,9 azaldı.

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 175 bin 353 ton sığır eti, 21 bin 631 ton koyun eti, 5 bin 405 tonunu keçi eti, 141 tonunu manda eti oluşturdu.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,6, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 azalış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,8, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,1 azaldı.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.