1985 doğumlu genç yöneticilerin rüzgârı hizmet sektöründe etkisini gösterdi. Sanayici bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen İpek Özmen, Yeniköy'deki ilk DJ istihdam eden Sırçacı 14'ün sahibi.
Sırçacı, bu sayede cirosunu da artırmayı başardı. 30 yaşındaki genç yönetici Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Roma European School of Economics'te Management mastırı ile İtalya'da Hospitality Management üzerine eğitim aldı. "Ben eğitimine önem veren ancak aynı zamanda da hayatın güzelliklerini takip etmeyi seven biriyim. Farklı kültürlerde insanlarla tanışıp, hayata bakış açılarını, beklentilerini gözlemlemeyi seviyorum. İstanbul'a geldiğimde kendi işimi kurmaya karar verdim.
En çok keyif aldığım iş üzerinden ilerlemek istedim ve iki yıl önce 'Sırçacı14'ü açtım" diyen Özmen, Gaziantepli olmanın verdiği avantajı da kullanmış. Güzel yemek hamurumda var "Bölgemizin mutfak kültürü malum... Yemek yapma, misafir ağırlama kültürü hamurumuzda var" diyen Özmen, bu yaşta edindiği tecrübelerden aldığı dersleri ise şöyle sıralıyor: "Her şeyden önce sabırlı olmayı öğrendim. O kadar hızlı şekilde ve o kadar değişik türde insan profiliyle karşılaşıyorsunuz ki bu işte, sabırlı olmak gerekiyor.
Çalışanları yönlendirmek, kriz yönetimi, müşteri memnuniyeti, satın alma vs... bunların hepsi ciddi şekilde sabırlı olmanın yanı sıra aynı zamanda doğru ve hızlı karar almayı gerektiriyor." İş yaşamı dışında bol bol yürüyüş ve spor yaptığını, fırsat buldukça da seyahat etmeyi yeni yerler görüp yeni tatlar denemeyi, kısacası farklı kültürleri keşfetmeyi sevdiğini dile getiren Özmen, "Bunun dışında sosyal sorumluluk işlerinde yer almayı tercih ediyorum" dedi.