Türkiye'de 'acılı' ton balığını üreten ilk firma olan Adana merkezi Sağlıklı Su Ürünleri A.Ş. (SASU), ton balığı konservesinde farklı soslarla üretim yaparak ihracatını katladı. Hardallı, mayonezli, barbekü soslu gibi dokuz farklı çeşit soslu ton balığını piyasaya süren SASU, 17 ülkeye ihracata başlarken Ortadoğu'ya ihracatını ikiye katladı. SASU Başkanı Alican Yamanyılmaz, "Adana kebabımızdan esinlenerek ton balığını acılı yaptık. Ailemiz ve yakın dostlarımız için 2013 yılında acılı ton balığı ürettik. 'Acılı Adana' ton balığı çok talep gördü ki, ihracat yaptığımız Ortadoğu'ya ihracatımız ikiye katlandı. İçerde de en çok satılan ton balığı acılı Adana oldu" şeklinde konuştu. Yamanyılmaz, ürünün büyük marketlerde yer alması konusunda da çalıştıklarını ancak sıkıntı yaşadıklarını belirtti.