Gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep, Türk mutfağının önemli gıdalarından olan bulguru tanıtmak için büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Çeşitli kurumların işbirliğiyle başlayan festival Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla başladı. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Anadolu'nun en doğal ve kutsal yiyeceği olan bulgurun 4 bin yıllık geçmişi var. Eskiden fakirin yiyeceği olarak bilinen bulgur, bugün çeşitli üniversitelerde araştırılıyor, adına kitaplar, makaleler yazılıyor" diye konuştu. Türk İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi "Gaziantep'in başarısının temel sebebi çalışkanlık, odaklanma ve beceri. Bu başarının yakın zamanda daha da yükseleceğine gönülden inanıyorum" dedi.
İNSAN KAYNA ĞI ZENGİNLİK
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bu festivalle artık bulgurun dünya mutfaklarında yer alması konusunda çok büyük bir adım atılmıştır. Festivalimizin gastronomi kenti Gaziantep'imizin yurtiçi ve dışında tanıtımına büyük katkı sunacağı umut ediyoruz" diye konuştu. Törenin sonunda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in yenilikçi ve liderlik özellikleri taşıyan bir şehir olduğunu belirtti.