X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Torku’nun un tesisi maliyeti düşürecek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Torku’nun un tesisi maliyeti düşürecek

  • Giriş Tarihi: 21.3.2017
Torku’nun un tesisi maliyeti düşürecek
Torku’nun un tesisi maliyeti düşürecek

Günlük 200 ton buğday işleme kapasitesine sahip Torku Un Entegre Tesisi açıldı. Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, “Tesis nakliye giderlerini sıfırlayacak, maliyetleri düşürecek” dedi

Konya Şeker, bölgenin en önemli üretim kalemi olan buğdayın bisküvilik ve gofretlik çeşidini girdi olarak kullanacak, buğday üreticisine de teminat oluşturacak yatırımını tamamladı. Günlük 200 ton bisküvilik ve gofretlik buğday işleme kapasitesine sahip Torku Un Entegre Tesisi, yatırım sürecinin ardından üretime başladı. Çiftçiden doğrudan alım yapacak olan tesis, üretim kalemlerini genişleterek büyümeye elverişli şekilde projelendirildi. İlk etapta endüstriyel un çeşitleri üretecek olan tesis, Torku unlu mamuller, bisküvi, kek ve gofret üretim tesislerinin de hammadde ihtiyacını karşılayacak. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Torku Un Fabrikası'nın Torku'nun atıştırmalık ürünler üreten tesisleriyle aynı kampus bünyesinde üretim yapacağını söyledi. Konuk, "Söz konusu tesisler, kullandığı un hammaddesindeki nakliye giderlerini de sıfırlayacağı için diğer işletmelerin işletme verimliliğine de pozitif katkı sağlayacak" dedi. Un Fabrikası yatırımının hem doğrudan tarımsal ürünü işleyecek hem de bünyeyi kuvvetlendirecek iki fonksiyonlu bir yatırım olduğunu vurgulayan Konuk, "Tesis üreticiden doğrudan bisküvilik ve gofretlik buğday alacak. Konya'da yıllık yaklaşık 4.2 milyon ton buğday üretiliyor. Bunun yaklaşık yarısı bisküvilik ve gofretlik buğdaya gidiyor. Bu tesis Konya'daki bütün bisküvilik ve gofretlik buğdayı alamayacak, ancak pazara güçlü bir oyuncunun girmesi çiftçimize pozitif katkı sağlayacak" diye konuştu.

VERİMLİLİĞE KATKI sağla yacak Konya Şeker'in üretim esaslı bir büyüme stratejisi benimsediğini ve üretimdeki bu büyümeyle çiftçinin daha çok üretebileceği bir ortamı hazırlamayı amaçladıklarını belirten Konuk, şunları anlattı: "Bizim yatırım kararımızda iki belirleyici unsur var. Biri çiftçinin ihtiyacı olacak. İkincisi de Konya Şeker'in işletme verimliliğine olumlu katkı yaparak bu şirketin kârlılığını artıracak, kurumun gücünü tahkim ederek, kurumun maddi gücüne güç katarak çitçiye daha çok katkı yapmasını sağlayacak."

GÜNLÜK 200 TON BUĞDAY İŞLENECEK
Çumra Şeker Entegre Tesisleri Kampusu'nda üretime başlayan Torku Un Entegre Tesisi'nde ilk etapta bisküvilik, gofretlik un ile kek ve tam buğday unu üretilecek. Toplamda 10 bin 34 metrekare alana kurulu olan fabrika, 10 adet 250 tonluk buğday depolama silosuna sahip. Tesiste günlük 200 ton bisküvilik ve gofretlik buğday işlenecek.