Türkiye
Arı Yetiştiricileri Birliği arı ölümlerine dur demek ve üretim kalitesini yükseltmek için kolları sıvadı. Bal üretiminde dünya genelindeki payı yüzde 6, çam balında ise yüzde 90 ile dünya lideri konumunda olan Türkiye'de bal ve arıcılık sektörü hızlı büyümeyi sürdüren, lokomotif sektörlerden biri olarak ön planda yer alıyor. Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği, değişen iklim koşullarına bağlı olarak gerçekleşen sel felaketleri başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olan bal ve arıcılık sektörünün 2017 yılındaki durumuna ilişkin gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonucunda, elde edilen en tehlikeli bulgu olarak çevresel faktörlerden kaynaklı kirliliğin arılar üzerindeki etkileri tespit edildi. Raporda, kirliliğin devam etmesi durumunda toplu arı ölümlerine neden olabileceğine de yer verilerek, "Arıcılarımız bu konuda bilgilendirilmelidir" denildi.