Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Adaletin bu mu dünya?

Manisa Turgutlu'da hamile kadını parkta spor yapıyor diye tekmeleyen adamın haberi, geçen haftaki bültenlerin başlıca konularından biriydi. Gözaltına alınan bir adam; 'zanlı'nın ötesinde, neredeyse 'suçlu' diye fütursuzca teşhir edildi. (Sigarayı mozaikleyen anlayış, bu adamın yüzünün açık açık gösterilmesine niye izin verir ki!) Saldırıya uğrayan kadın ise adamı teşhis etmişti.
Hatta adamın daha önce de aynı parkta benzer bir vukuatı olduğu 'haberi'(!) bültenlerde yer almıştı...
Üç gün sonra o adamın masum olduğu, olay sırasında evinden dışarı çıkmadığı, parkta görüldüğü iddia edilen kırmızı otomobilinin de evinin önünden hiç ayrılmadığı güvenlik kameraları tarafından tespit edilince, adamcağız serbest kaldı. Akabinde gerçek suçlu yakalandı ve suçunu itiraf etti.
Peki şimdi 'hamile kadını tekmeleyen sapık' diye günlerce ekranda tutulan masum adamın gasp edilen 'insanlık hakkı' hasıl iade edilecek? Hangi tazminat böyle bir 'utanç etiketinin' bıraktığı izi silebilir?
Diyelim ki haberleri haftada bir izleyen, kendini mahallenin şerifi sayan bir sözde kabadayı; gerçek suçlunun yakalandığı, o zanlının ise masum olduğu haberini atladı.
Sokakta bizimkini gördü ve kendisini mahallenin namus bekçisi sayıp bıçağı adama sapladı.
(Bu gibi haberlerin örneklerine neredeyse her hafta rastlıyoruz) Peki o zaman neyi, nasıl tazmin edeceksiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA