Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Deniz yıldızı Murtaza

Adı Murtaza'ydı. 6 yaşında, Afganistanlı yoksul bir çocuktu. Barcelona forması giyen ünlü Arjantinli futbolcu Messi'nin hayranıydı. Hayali ise Arjantin Milli Takımı formasıyla mahallede top koşturmaktı.
Büyüklerinin Murtaza'ya forma alacak imkanı yoktu. Mavi- beyaz çizgili bir çöp torbasından ona sözde forma yaptılar. Arkasına da yağlı boya ile 'Messi' yazdılar.
Küçük Murtaza'nın artık keyfine diyecek yoktu. Daha sonra onun çöp torbasından yapılan formasıyla top oynadığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Messi gördü, önce ona imzalı bir formasını gönderdi. Sonra Barcelonalı yöneticiler ile Afgan hükümeti yetkilileri iş birliği yapıp Dubai'deki özel maç öncesi Messi ile Murtaza'yı bir araya getirdiler.
Murtaza'nın bir karışlık boyuyla, Messi'nin bacaklarına (boyu ancak oraya yetiyordu) bir sarılışı vardı ki, unutmak mümkün değil.
Messi'nin yerinde olsam, o anın fotoğrafını çerçeveletip evimdeki kupaların, şiltlerin, altın ayakkabıların bulunduğu müzemin en üst rafına koyardım. Çünkü milyonlarcasının savaş, açlık ve sefaletle boğuştuğu şu dünyada, bir deniz yıldızını suya kavuşturmaktan daha büyük bir başarı, mutluluk ve gurur olamaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA