Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte kamu spotu!

Hani yazmıştım ya, 'Bu berbat sigarayı bırakma kliplerini izleye izleye sigaraya başlayacağım' diye, nihayet onlardan kurtulduk. Artık ne 'Hadi baba, hadi baba' diye soluğu kesilmiş büyüklerinin önüne zebani gibi dikilen gençler var, ne de minicik kıza anne-babasını kast ederek 'Sigarayı bırakman lazım' diye çemkiren sevimsiz doktor. Onların yerine bu aralar ekranda son derece etkileyici bir Yeşilay kamu spotu dönmeye başladı.
Sağlıklı kadın diyor ki. "Bir keresinde bırakmayı denedim, tam üç kilo aldım." Hemen ardından sigara yüzünden kansere yakalanıp mum gibi eriyen bir kadın konuşuyor: "Tam 20 kilo verdim..." Genç adam, "Bırakırım canım, daha erken" diyor. Ardından, hasta olana doktor acı gerçeği bildiriyor: "Hiç zamanınız kalmadı..." Spot, 'Sigarayı bırak, hayatı bırakma' sloganıyla sona eriyor.
Demek ki neymiş? İstenir ve özen gösterilirse, hedefi 12'den vuran bir kamu spotu hazırlanabilirmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA