Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Nasıl da kandırıyorlar!

Siyaset bilimci Ahmet Demirel (Marmara Üni.), Lozan Antlaşması ve onunla ilgili dönemin Meclisinde yapılan tartışmaları bakın nasıl öğrenmiş:
"Yüksek lisans yaparken, bir vesileyle Birinci Meclis'in tutanaklarına bakmam gerekti. Orada daha önce hiç duymadığım tartışmalar okudum. Mesela okullardaki tarih kitapları, Birinci Meclis'teki muhalif milletvekillerinin 'dinci, gerici, şeriatçı, yobaz' olduğunu yazıyordu. Karşısındaki grubu da 'laik, devrimci, radikal cumhuriyetçiler' diye niteliyordu. Oysa ben muhaliflerin halk egemenliği kavramına verdiği önemi gördüm. Ulusal egemenliğin kurulması, ülkede kanun hakimiyetinin oluşturulması için konuştuklarını okudum. Çok şaşırdım." (Neşe Düzel ile röportaj, Radikal, 26 Nisan)
Doç. Demirel benim 'oyun' arkadaşımdır. O Darüşşafaka'daydı, ben Kadıköy Anadolu'da. Liseler arası satranç şampiyonasında karşılaşırdık. Özetle aynı kuşaktanız.
Olay tam da dediği gibidir. Bize hep çarpıtılmış bilgiler verildi. Tarihimiz hep iyi kalanlarla, daima kötü olanların mücadelesi gibi gösterildi.
Evet Demirel gibiler sayesinde o yalan duvarında gedikler açıldı. Ancak ilköğretimden üniversiteye hâlâ aynı palavraların zihinlere şırınga edildiğini de biliyoruz.
'Kanmayın' diyeceğim ama... Kanmamak için önce kandırıldığını bilmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA