Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

En çok takdir ettiğim futbolcu: Ümit Özat

Düşüncelerine dikkat et; kelimelere dönüşür... Kelimelerine dikkat et; eylemlere dönüşür... Eylemlerine dikkat et; alışkanlığa dönüşür... Alışkanlıklarına dikkat et; karaktere dönüşür... Karakterine dikkat et; kaderin olur...
Bu veciz sözlerin F.Bahçe'de en çok hangi futbolcuya uyduğunu sorarsanız... Cevabımı hiç tereddüt etmeden veririm: Ümit Özat.
Evet, Ümit Özat; karakteriyle kaderini belirlemiş bir oyuncudur.

***
Milyonlarca Kanarya taraftarı gibi benim de takımda çok sevdiğim oyuncular var.
Mesela herkesin beraberliğe razı olduğu bir durumda skora isyan ederek maçı çeviren Tuncay...
Mesela takımı maç içinde ikinci bir hoca gibi yönlendiren... Faul yaptığı rakiplerini yerden kaldıran... Bilgisini kendine saklamayıp Mehmet Yozgatlı ve Selçuk'a frikik atmasını öğreten, sempatik Van Hooijdonk.
Ya Özat? O bambaşka! Ümit sadece bir futbolcu değil; aynı zamanda bir 'insan'.
Hatırlayın...
Ankara'nın gecekondu semti Türközü'nde büyüdü. Keçiörengücü, Gençlerbirliği ve Bursaspor'da top koşturdu. Aradan yıllar geçti. Artık İstanbul dukalığının yetenek değirmeninde oynuyordu. Ama ne öğrendik? Özat, çocukluğunun geçtiği o fakir mahalleyi unutmamıştı. Muhtaç komşularına yiyecek ve kömür dağıtıyordu.
Üstelik... Herkesin üç kuruşluk yardımı, medyaya telefonlar edip yüz kamera eşliğinde reklam ettiği ortamda... Bu olay tesadüfen ortaya çıkmıştı.
Başkasının sorununu kendine dert edinen... Ama kendi sorunlarını başkasına yansıtmamaya çalışan bir kişiydi o... Yeni doğan bebeği Ali ateşler içinde hastanede yatarken... Ne izin almış, ne yakınmış; antrenmanlara ve maça gözü yaşlı çıkmıştı. Bunu da tesadüfen öğrendik.

***
Tamam, Ümit Özat bir 'yıldız' değil! Avrupa görmüşlüğü yok. Uzun saçları yok. Barlarda gezmişliği, mankenlerle düşüp kalkmışlığı yok. Hele kaprisi hiç yok.
O mükemmel bir görev adamı. Daum'un tuhaflıklarına gık demeden uyum sağlıyor: "Geride oyna!" Oynuyor. "Solda oyna!" Oynuyor. "Ortada oyna!" Oynuyor.
Şu dünyada kaç futbolcu 22- 23 yaşından sonra kendini geliştirir? 1976 doğumlu Özat, her sezon kendini yeniliyor. İnanın, bir gün onu kaleci ya da santrfor mevkiinde görürsem hiç şaşırmam.
Bence Ümit Özat... F.Bahçe, Trabzonspor'u kendi sahasında 2-1 yenip şampiyon olduğunda... Sadece sevinmekle yetinmeyip... Kahrolan bordo-mavili meslektaşlarının acısını paylaşan Oğuz-Aykut ekolünden.
Evet, Ümit Özat bir 'yıldız' değil. Ama temiz ahlakı, nezaketi, özverisi, çalışkanlığı... Tek kelimeyle söylersek: Karakteriyle içimizi ısıtıyor.
Bahar güneşi gibi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA