Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bir villam olacak!

Dün Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Serdar Bilgin, sınıf arkadaşı Eser Durmuş'la birlikte ziyaretime geldi.
Serdar Bilgin bir ödev hazırlayacak: İstanbul Levent'teki arazi üzerine, bir villa yapacak. Ödevin özelliği şu: Bu villa bir köşe yazarının ihtiyaç ve hayallerine uygun olacak.
Bilgin ve Durmuş ile bir süre konuştuk. Ortaya şöyle bir sorun çıktı: Bu villa herhangi bir köşe yazarı için mi tasarlanacak?.. Yoksa 'köşe yazarı Emre Aköz'e özel mi olacak?..
Bu ayrım önemli, çünkü: İsimsiz köşe yazarı için tasarlanmış bir villayı kurgularken arzu ettiğiniz gibi uçabilirsiniz. Mesela tavanı 5 metre yüksekliğinde, bahçeye açılan kısmı tamamen cam olan gayet görkemli bir salon tasarlayabilirsiniz...
Hayal etmesi güzel ama böylesine hacimli bir alan nasıl ısıtılacak? Kış döneminde aylığımızı olduğu gibi doğalgaza mı yatıracağız? Aynı şekilde elbette mükemmel bir bahçe de tasarlanabilir. Peki bu bahçenin bakımını kim yapacak? Villanın onca masrafı yetmiyormuş gibi bir de bahçıvan mı tutacağız? Serdar Bilgin'e, "Bence bu konuları hocanızla tartışın, sonra yine konuşalım" dedim. Bakalım kararları ne olacak? İtiraf etmeliyim ki hayal etmesi güzeldi!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA