Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Evlilik kursu işe yarar mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bakın ne demiş: "Bir araba kullanırken bile kursa gidiyorsunuz, sertifika alıyorsunuz... Evlilik birliği dediğiniz, ömür boyu devam edilmesi gereken ve toplum açısından çok önemli bir müessese. Evlilik kurumunu güçlendirmenin yolu çiftlerin bir ön eğitimden geçmesi..."
Evlenecek kişilerin önce "kursa" gitmesi bir işe yarar mı? Ben "aile içi şiddeti önleme" açısından yararlı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü evlilik kursu, erkeğin kendi saldırganlığını denetlemesine, kadının da erkek karşında dik durmasına yol açabilir.
Ancak iş "evliliğin ömür boyu sürmesine" geldiğinde, beklenenin tam tersi olabilir: Bu tip kurslar, insandaki "birey olma", "öz iradesiyle davranma" bilincini artıracaktır.
Madem eğitim ve gelir seviyesi artıkça boşanmalar da artıyor. Madem özgüveni yükselen kişinin beklentileri çoğalırken, tahammül katsayısı düşüyor.
O halde kurs tam tersi bir etki yaparak, boşanmaları artırabilir. Olaya bu açıdan da bakmak gerek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA