Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Polisin adalet dağıtması için!..

Nurcan Kavak sekiz yıllık bayan polis memuru. Ondan gelen mektubu paylaşalım mı sizinle? Bakın ne diyor, neler istiyor bu hanım kardeşimiz:

"İngilizce öğretmenliği bölümünü bitirdim. Dil sınavından hiç de azımsanmayacak bir puan aldım (69).

Torpile engel yok

Bu mesleği severek yapıyorum ve vatandaşa yardımcı olmak hoşuma gidiyor. Her meslek dalında olduğu gibi mesleğimde yükselmek istiyorum. Düzenlenecek her sınavda kendime güveniyorum. Fakat torpilin önüne geçemiyorum.

Mülakat kalksa ya!..

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki ay düzenleyeceği komiser yardımcılığına terfi sınavının yazılı bölümünde 25.000 personel arasından ilk elliye girsem de, bu sene sınavlara konan mülakat maddesi gereği eleneceğimi biliyorum. Sizden yardım bekliyorum. Hukuk bir gün herkese lazım olabilir. Siyasetçiye de, köşe yazarına da, polise de...
Bu hukuksuzluk ve anayasa tanımazlığa son verilsin. Polis memurlarının terfi sınavı önceki dönemlerde olduğu gibi sadece yazılı sınav olsun.
Hakkı elinden alınan bir polis nasıl adalete inanır ve adalet dağıtabilir? Saygılarımla...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA