Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ve Akademi kadını yeniden yarattı

Zaten güzeldiler, akıllıydılar ve yetenekliydiler... Geriye onlara bir tek "star pırıltısı" katmak kalıyordu. Akademi Türkiye, üç hafta içinde yıldızlarını öyle bir cilaladı ki, şimdi hepsi göz kamaştırıyor

atv'nin büyük ilgi gören yarışması Akademi Türkiye'yi başından beri izleyenler, adaylardaki müthiş değişim karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Üç hafta önce ürkek adımlarla, şaşkın bakışlarla girdikleri Akademi'de 20 gün içinde inanılmaz bir gelişme gösteren adaylar, eriştikleri bu noktaya inanmakta güçlük çekiyor. Şimdilerde ürkek bakışların yerini birer yıldız parıltısı almış. Seyirciye enerjilerini geçirmeyi öğrendiler. Jürinin kendilerini en doğru şekilde nasıl algılayacağını biliyor ve buna göre davranıyorlar. Ve en önemlisi; fena halde güzelleşiyorlar!..

UZMANLAR YOĞUN MESAİDE
Akademi'nin uzman kadrosu, özellikle bayan yarışmacıları güzelleştirmek için bütün hünerlerini ortaya koyuyor. Kreatif Direktör Dilara Endican, yarışmacıların hem fiziksel özelliklerine ve psikolojik tavırlarına, hem de söyleyecekleri şarkının temasına en uygun kostüm ve aksesuarları seçip, onların güzelliklerine güzellik katıyor. Suzan Kardeş'in uyguladığı ileri makyaj teknikleri, adayların nefes kesen bir görünüme kavuşmalarını sağlıyor. Bahçecik Kuaför, uyguladıkları saç stilleriyle yarışmacıların görünümlerine artı değerler katarken, koreograf Nur Sonbahar ise, dans uygulamalarıyla performans gecelerinin görsel bir şölene dönüşmesine yardımcı oluyor. Yarışmacılardaki müthiş değişimi ise Akademi'nin Fotoğraf Direktörü Zeynel Abidin Ağgül'ün kareleri belgeliyor. Üç hafta önce çekilen fotoğraflarla yenileri arasındaki müthiş fark hemen göze çarpıyor. Örneğin Elçin, gözlerine star ışığını yerleştirmeyi başarmış. Seksi kostümleri ve yeni saç rengiyle daha bir dişi, daha bir etkileyici... Jale, Cezayirli babasından aldığı koyu renk teniyle tam bir Akdeniz dilberi görüntüsünde. Pınar, dans yeteneğini, yeni koreografilerle zenginleştirip, sahnede herkesi büyüleyen şovlar yapmaya başladı. Özge, 'komşu kızı' görüntüsünden hızla uzaklaşıp, masumiyetle dişiliği birleştiren harika bir sentez yakaladı. Burcu'nun ifadesiz bakışları şimdi insanı delip geçiyor gibi. Akademi'ye 'ağır siklet' gelen Tuğçe ise hızla kilo veriyor. Ve Nalan... Akademi'nin bu 'en delikanlı' bayanı, kendine özgü bu erkeksi duruşu, daha feminen bir çizgiye taşımakta kararlı. Bu yarışmadan gerçek bir star çıkıp çıkmayacağını bize önümüzdeki günler gösterecek. Ama içlerinden bir 'güzellik kraliçesi' çıkarsa kimse şaşırmasın!..

Şaşırtmaya devam
Barış'ın halk oyuyla haftanın birincisi seçildiği, Özge ve Burcu'nun baraja takıldığı cumartesi gecesi sürprizler birbirini izledi. Elçin, Emel Müftüoğlu'nun 'Gönülden Gönüle' isimli şarkısını söylerken, sahnede bir anda Emel Müftüoğlu belirdi. Emel Müftüoğlu, "Burada canlı şarkı söylemek benim için bile çok zor oldu" diyerek adaylara moral verdi. Bir başka sürprizi ise İzel'in "Şak" adlı şarkısını söyleyen Pınar yaşadı. Şarkının ortasında İzel sahneye girince Pınar adeta şoka uğradı ama disiplinini bozmadan profesyonellik örneği sergiledi. Jüri üyeleri, gecenin son sürprizini Jale için hazırlamıştı. Jale şarkısını tamamladığı anda jüri üyeleri hep birlikte ayağa kalkarak onun için doğumgünü şarkısını söylemeye başladı. Hediyelerini de alan Jale, mutluluk gözyaşlarına boğuldu.

Nalan'a büyük sürpriz

Yarışmanın, çocuk sahibi yıldız adayı Nalan, cumartesi gecesi canlı yayında müthiş bir sürpriz yaşadı. 5 yaşındaki oğlu Yağız'ı 20 gündür görmeyen Nalan, Reha Muhtar'ın anonsunun ardından arkasına dönüp baktığında, Yağız'ın koşarak kendisine geldiğini gördü. Anne-oğulun hasretle birbirine sarıldığı anda herkes gözyaşlarına boğuldu. Nalan, ikinci müjdeli haberi ise yarışmanın sonunda aldı. Yağız o geceyi Akademi evinde annesiyle geçirecekti. Evde herkes Yağız'ı mutlu etmek için adeta birbiriyle yarıştı. Yağız'ın annesinden ayrılmak zorunda kaldığı dakikalarda ise eve büyük bir hüzün çöktü.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA