Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Motive olamamamızın sebebi Hiddink

Türkiye - Almanya arasında oynanan karşılaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce milli takımın neleri eksikti?
Ne kendimizi ne de başkalarını kandırmayalım. Biz zaten grup ikinciliğini planlıyorduk. Almanya ile aldığımız sonuç bizim için aslında klasman, hesap ve de kitabın dışında kalıyor. O maçın böyle olmasının tatsız tarafı şu; aslında hala kötü futbol oynayan ve istikrarsız bir milli takım olduğumuz ortaya çıktı. Bu yüzden bizim önemli olan maç Azerbaycan maçı. Hiddink'in Almanya maçından sonra basın toplantısında verdiği demeçte çok açık olarak görülüyor ki zaten Almanya maçını kaybetmeyi göze almışlar. Hiddink sadece yenilen üçüncü gole sinirlenmiş. O golü fazla buldu. Zaten Hiddink basın toplantısında bunu ifade etti. O zaten hesabını ikincilik için yapmış. Hiddink, grubunda Almanya varsa acaba onu hesap dışı mı bırakıyor? Baştan mı yenik çıkıyor? Çünkü Rusya'yı çalıştırdığı dönemde de hem içeride hem de dışarıda Almanya'ya yenilmişti. O Almanya'yı yenen Rusya'yı tanıyamamıştık. Çünkü beklemediğimiz kadar iyi oynamışlardı.


Milli takımın kadrosunu nasıl buldunuz? Sizce bu takım Hiddink'in mi? yoksa Oğuz Çetin'in mi kurduğu bir takım?
Bu takımın motivasyonsuzluğun sebebi Hiddink. Biz Türkler futbolu motivasyon ile oynuyoruz. Bu ortaya çıktı. Aslında bizim futbol kalitemizin kalitesi yükselmiş gibi gözüküyor. Yükselen taraf esas olarak motivasyon tarafıydı. Tek tek futbolcu kalitemiz yükseldi ama bu kaliteyi takım kalitesine çeviremiyoruz. Bizim güçlü tarafımız motivasyondu. Almanya ve Belçika maçında bunu gördük. Biz bu sefer milli maçlara motive olamıyoruz. Baktığımız zaman puanımız iyi aslında. Ama artık iyi motive olamıyoruz. Motive olamamamızın birinci sebebi Hiddink. Ama oyuncu seçimlerinde bir problem varsa, bunun da temel sebebi Oğuz Çetin'dir. Şimdi herkesin tek bir sorusu var? "Özer Hurmacı'nın orada ne işi var?" Özer Hurmacı'nın orada ne işi olduğunu Hiddink'den daha iyi bilmesi gereken adam Oğuz'dur.

Siz daha önce Emre ile Nuri'nin bir türlü birlikte oynamayı beceremediklerinden söz etmiştiniz. Aslında bunu becerseler çok şey değişir demiştiniz. Almanya maçında bu ikili sizce nasıldı?
Emre ile Nuri yine birlikte oynamayı beceremediler. Ayrıca şaşırtıcı olan Nuri, milli takıma alınmadığı zamanlarda "Milli takıma neden alınmadım" diye yakınıyor. Çünkü iyi bir futbolcu. Avrupa standartlarında görev adamı. Bu konuda haklı. Ama artık onun da takkeyi önüne alıp düşünmesi lazım. Oynadığı zamanlarda çok silik bir futbol oynuyor. Daha önemlisi de Aurelio, çıktığı andan itibaren Türk milli takımı için avantaj olabilecek şey tam tersine dezavantaja dönüşüyor. Çünkü Nuri ile Emre, oyunu tek yönlü yani hücum yönlü oynamaya çalıştılar. Ama istedikleri gibi hücum edemediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA