Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Samba değil Lale devri: 0 - 2

F.Bahçe pastırma sıcağında oynanan maçta tonla gol kaçırdı. Ama Hooijdonk önce kafa, sonra da harika bir frikikle Kanarya'ya 3 puanı getirdi

Fenerbahçe, maçı İstanbul'dan Kayseri'ye taşımış ancak havasını Kadıköy'de bırakmıştı. 30 dereceyi aşan sıcak ilk yarıda futbolcuların dilini dışarı çıkardı, bizi de adeta sergideki pastırmaya döndürdü. Daum sahaya Şampiyonlar Ligi kadrosunu sürdü. Alex birlikte beşlediği orta sahanın önünde Hooijdonk tek forvetti. Fabiano-Aurelio ikilisinin çalışkan üretimiyle yükselen bir pas grafiği ve maçı domine edecek oyun hakimiyeti Fenerbahçe'nin eline geçti. İlk yarıda Tuncay ile van Hooijdonk 4'er kez ofsayta düştüler. Bu düzenin en sakıncalı yönü de bu tuzak oldu. Dengesizliğe rağmen Fenerbahçe istediği zaman gol atacağını hissettiriyordu ki +45'te Ümit'in nefis ortasında van Hooijdonk milimetreyle kurtulduğu ofsayttan golü çıkardı. Bu bölümde Servet'in performansı tek kelimeyle muhteşemdi. Ümit Özat'ın organize ettiği sol kanat ise Fenerbahçe adına maçın süngüsü oldu. Geçen sezon Aziz Yıldırım deplasman maçlarına gelmedi, takımı da puan kaybetmedi. Başkan, Kayseri'de de yoktu. Oyunun Fenerbahçe lehine dönmesinin ardından Kayserili fanatik grup, maçı tiyatro kıvamında seyredenlere küfürle karışık taş attı. Halbuki oturdukları tribünün altına "Azize benimle evlen" diye yazmışlardı. Mesajda gönderme var mı bilemem ama hiçbir Azize böyle bağıran çağıranla evlenmez. Hem maçtan oldular, hem de hanımdan 72. dakikada van Hooijdonk'un 35 metreye yaklaşan bir uzaklıktan attığı kanuna "ayakta alkış gerektirir" maddesi koydurtacak muhteşem bir frikik golü vardı. Bu sayının iki dakika öncesinde Gökhan'ın çalımlarla götürüp kale yerine dışarı yolladığı top da açıkçası skor adına maçın dönüm noktasıydı. Maçtan üç puanı kurtarmak Fenerbahçe adına önemli. Hüsnü Özkara adam adama savunmayla zaten tel tel dökülen savunmasının hata yapmasına neden olan taktiğin sahibiydi. Tek forvetli düzen Fenerbahçe için en ideali gibi. Alex'in bu maçı "bay" çekmesi kesin yargıları zorlaştırıyor. Ama bu düzeni Türkiye liginde geçmek çok zor. Hatalar ve bireysel performans düşüklükleri maçın içinde oldu. Ancak takım bu düzene de alışmak için Şampiyonlar Ligi'ne kadar zaman kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA