Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Uygun adım; marş...

Ertuğrul Sağlam başında çıktığı en sıkıcı Bursaspor'u seyrettik dün. Golü bulana kadar da, öne geçtikten sonra da, rakip bir kişi eksilince de sıkıcıydılar.
Seyredenleri beklentiye sokan tek bir sürprizleri bile yoktu ellerinde. İki sezondur zirveye yerleşen bir takımdan, bu farkı ortaya koyabilecek tek bir ayrıcalık görmedik, görmeyi de beklemedik.
Dikkat etsinler; rakiplerin ikramları ile yollarını açıyorlar. İşi veya düğümü kendilerinin çözmesi gerektiğinde, yukarda bahsettiğimiz sıkıcılık ve ezber oyun dertleri çözebilecek kaliteye bir türlü ulaşmıyor.
Kasımpaşa, Sivas kendi kalesine attı golleri, dün de Eskişehir defansı gol pasını ikram etti.
Eskişehir deplasmanı zor ve her takımı baskı altında tutar. Ama Şampiyonlar Ligi tecrübesine ulaşmış bir takım veya teknik adamın, bu stresi atlatmayı başarması gerekiyordu.
90 dakikanın 80'ini kendi sahasında topu unutarak geçirmeye çalışmak, skor dengelendiğinde şirazeyi kaçırmak, çok önemli bir yerde gördüğümüz bir takımın özelliklerinden olmamalıydı.

ACEMİ BİR PENALTI KARARI
Maçın cesaretini, kazanma isteğini soyunma odasında bırakmadan sahaya da taşıyan Eskişehirspor'un bu disiplini çok önemli. Geçen hafta Seyrantepe'de de aynı karakteri korumuşlardı. Tek ön libero ve önünde topu pozitif kullanmayı üç oyuncu ile, tüm boş koşulara pas üretmeye çalıştılar. Sahayı parselleyip, top sürecek iki metre bile bırakmamaya çalışan bir rakip karşısında net fırsatlar yakaladılar, kale direklerine rastlayan şutlarıyla da golün devamlı etrafında dolaştılar.
Bülent Hoca, oyuncularının yeteneklerinden en yüksek verimi almak isterken, Batuhan konusunda ciddi analiz yapmalı. Rakibi bozacağını düşündüğü genç oyuncunun, takımı için dengesiz bir el bombası olduğu ortada.
Kulüp Başkanı'na soyunma odasında 'Babam' diye sarılıp, takımın bir parçası olmak yerine kendi adasından hükümdarlık yapmaya çalışıyor. Bu şartlarda dengeli olması mucize aslında.
Yine de, beraberlik penaltısının abartılı düşüşe çalınmış, acemi bir karar olduğunu belirtelim. Yolunu açan, Bülent Uygun'un karakterine uymuş Eskişehirspor'un altını çizelim. Ertuğrul Hoca da, takımının isteksiz ve temposuz oyununa, özellikle deplasmanlarda çare bulmalı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA