Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bükülmez bilek

Uzun ve imkansız yolun, yolcuları gibiydiler. Sivas'ta tribünlerin şampiyonluk coşkusuyla dolmaya başlayıp, özlenmiş sevinç şarkılarıyla yaşadığı 90 dakika, aslında son ve mutlu duraktı. Öylesine hüzünler yaşandı ki yol boyunca, Sivas'tan tüm Türkiye'ye yayılan sevincin, "en hak edilmiş" haline dönüşmesini sağladı. Acı yoksa, zafer de yok. Bunu en iyi bilenler, 18 maç boyunca ortaya "bükülmez bir bilek" koyarak geliyorlar kupalarını almaya.
18. şampiyonluk mutluluk kaynağıdır elbette. Kupaya bu değeri veren inatçı rakiptir. Sen kazan, o kazansın. Sen koş, o koşsun. Sen at, o da atsın. Bir son dakika golü, galibiyet sevincini bile erteleyecek hale gelsin. Trabzonspor'un kaçarken, kovalamaktan da yılmayan ısrarı ve isteği ile bu şampiyonluk başkalaştı, anlamını kazandı, daha keyifli oldu. Bir önceki sezonda, son haftanın son dakikalarında Saracoğlu'nda tırnaklar yeniyordu. Trabzonspor'u yenemiyorlardı bir türlü ama her şeyi deneyen takımlarını da seyrediyorlardı. Bu mücadeleyi bile alkışlamaya hazırken, bir anons ile travma başladı. O günlerin kalp sızısını hissedenlerin bugün yüreğindeki yangın sönüyor. '

BAŞKAN DÖNEMİ' BİTTİ ARTIK
Fenerbahçeliler iki kere mutlular... Sadece şampiyonluğu değil, Aykut Kocaman gibi geleceği kurgulayacak bir kahramanı da kazandılar. Önce gollerin kralıydı, sonra adamın... Şimdi gönüllerin de efendisi. Hiçbir Fenerbahçeli'nin vazgeçemeyeceği efendilik şövalyesi. Savaşan takımı yaratan, Alex'i yeniden programlayan, koşmayanı-çalışmayanı yanında oturtan bir fenomendir artık Aykut Kocaman...
Sivas'taki gol düellosu içinde dengede kalmak, kontrolü yitirmemek adına en kritik kararın da sahibi. İlk yarı takımı rakip ceza alanına taşıyan Stoch'u çıkartıp, Baroni ile 'depremin' de önüne geçti. 'Orta saha benimse, maç benimdir' diye düşündü. Bu şampiyonluk Türkiye'de futbol tercihlerini yeniden yazdıracak. Artık başkanların taktik verme dönemi bitecek. Profesyonellerin kurgulayacağı, programlayacağı, planlayacağı takımları görmeye başlayacağız. Futbolcuya dayalı düzenin maçlık, takım olmanın ise şampiyonluk çözümü olduğunu anlayacağız. Bu şampiyonluk yeni düzenin başlangıcıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA