Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Panpişizm ateşi alevleniyor!

Mütemadiyen soyunan Hilal Cebeci'ye ne yapmalı? Alenen toplumsal bir dönüşüme yol açıyor. Twitter'a sutyenli fotoğraflarını yolladı ya, vatandaş internet kapılarına dayanıp 'panpiş' oluyor

Efendim, geçen gün bir habere rastladım.
Nevşehir İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Sorumlusu Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Kasım, kurum bünyesindeki 'Alo Fetva' hattına pek çok telefon geldiğini, acayip acayip sorular sorulduğunu açıklamış. "Cep telefonunda Kur'an yüklüyken tuvalete gidilir mi?", "Müslüman olmayan kişilere masaj yaptırmak günah mı?", "Hamilelik döneminde saç kesilirse bebek kel olur mu?", "Hamilelikte saç boyanırsa bebek kırmızı saçlı doğarmış, doğru mu?", "Televizyon olan odada Kur'an okunur mu?" gibi müthiş sorularmış bunlar. Şimdi sayın okur, hani insan biraz mantıklı düşününce bile bu tür sorulara makul yanıtlar bulabilir de hamilelikte saç kesince bebeğin kel olması meselesinin de fetvalık bir yanı olmasa gerektir!
Neyse, gene Nevşehirli vatandaşlarımızın durumu iyi; bakınız, ünlü topçularımızdan İbrahim Akın, polis fezlekesine göre, bir din adamına telefon açıp, "Hocam bir şey sormam lazım. Şimdi hafta sonu Fener'le maçımız var ya, demişler ki, İbo gol atmasın, 100 bin dolar para verelim. Dinen bir sakıncası var mı?" diye sormuş.
Hayır, arkadaşın bu soruyu sorması ayrı bir durum da, artık o 'din adamı' kimse, "Al parayı, bi şey olmaz," gibisinden karşılık vermiş! Üstüne üstlük, 'hoca'nın bir dahli var mı bilemem ama, iddiaya göre, İbrahim Akın fiyatı 100 bin avroya çıkarmış! O 'din adamı' kimse araştırılsın, İmam Hatip'i kopyayla bitirmediyse ben de bir şey bilmiyorum.

TANSİYON DÜŞÜRÜCÜ ANAYASA OLUŞTURULSUN
Efendim, daha da bu futbol olaylarına girmeyeceğim, soruşturma sonucunu bekleyeceğim. Zira korkutucu insanlar var içlerinde. Hiç başım ağrımasın... Hatta iyisi mi, biz bu futbol olayını kaldıralım ülkeden, herkes rahat etsin. Sürekli kavga, sürekli hadise çıkıyor futbol münasebetiyle. Bizim milli dokumuzla uyuşmuyor, ülkemizi asabileştiriyor futbol. Çok isteyen, İngiliz Premier Ligi'ni seyreder, Barcelona maçlarını şifreli verir kanallarımız, öyle idare eder gideriz.
Yani efendim, bizim memlekete 'uç' şeyler yaramıyor. Yeni anayasa yapılacaksa eğer, ilk sıralara, "Milletimiz bi sakin olsun lütfen," diye madde koyulmasını rica ediyorum. Anayasa profesörlerinden ziyade, uzman sosyolog ve psikologlar, bilimsel çalışmalar yapsın, tansiyon düşürücü bir anayasa oluşturulsun.
Ha, bu arada, biber gazı yerine de, rahatlatıcı gazların kullanılacağı yeni bir emniyet sistemi fantezim var. Ne bileyim, mesela kavga dövüş işlerine girişen şu motosikletli Cehennem Melekleri çetesine verilecek ceza ne olacak?
Hayalimdeki yasal düzenlemelere göre, "Kardeşim şu tuhaf sakallarınızı bi kesin, yüzünüze güneş değsin; sizi Şavşat Karagöl'e yolluyoruz. Orada üç ay çadırda kalın, odun kesin, rahatlayın," denebilir.
Arkadaşlar, Artvin kırsalında geceleri etrafta dolaşan ayılardan korka korka üç ay geçirdi miydi hem rahatlar, hem de ayılık yapmaktan vazgeçerler kanaatindeyim. Görmüş olduğunuz üzere, Sami Tosun 'kazanıcı ceza' felsefesine sahiptir.
Peki kıymetli okur, mütemadiyen soyunan Hilal Cebeci'ye ne yapmalı? Alenen toplumsal bir dönüşüme yol açıyor. Herkesi 'panpiş'leştiriyor. Vallahi, ben bile kendimi tutamayıp Hilal Hanım'ın 'panpiş'leri arasına katıldım. Twitter'a sutyenli fotoğraflarını yolladı ya, vatandaş Viyana kapısına dayanan atalar misali internet kapılarına dayanıp 'panpiş' oluyor. Hilal Hanım da ilgiden memnun, "Panpişlerim dünyayı ele geçireceğiz yakında hazır olun! Yaşasın panpişizm!" diye mesajlar yollamaya başladı. Yani işin ideolojik bir tarafı da var. Tabii şimdi TCK'da 'elâlemi panpişleştirmek' gibi bir ceza maddesi yok ama milletimizin bir meşru müdafa hakkı olduğunu düşünüyorum. Derim ki, hani Survivor'da meşhur olan Taner, Saba Tümer'in stüdyosunda yangın tüpünü boşalttıktan sonra, yine elinde yangın tüpüyle bu sefer Bodrum'da ortaya çıkıp, Demet Akalın'ın burnuna tüpü dayadı ya, bence bu arkadaşı derhal Hilal Cebeci'ye yönlendirmek lazım. Hilal Hanım'ın içinde alev alev yanan 'panpişizm' ateşini teçhizatsız söndürmek mümkün görünmüyor zira.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA