Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

2 Mart'ta bir daha

Beşiktaş- Gençlerbirliği maçı, kural hatası yapıldığı için tekrarlanacak. Beşiktaş "58. dakikadan itibaren oynansın" görüşünde. Federasyon, kararını hafta sonu verecek

Pazar gecesi BJK İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun kural hatası yaptığı kesinleşti. Merkez Hakem Kurulu dünkü toplantısı sonrası karşılaşmada Müftüoğlu'nun kural hatası yaptığını açıkladı. Müftüoğlu, maç sonrası verdiği raporda, "Gençlerbirliği'nin attığı golde önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü çaldım. Daha sonra Beşiktaşlı Tayfur Havutçu'nun barajı ihlal ettiği gerekçesiyle ikinci düdüğü çaldım. Sonra da top kaleye gidince üçüncü bir düdük daha çalarak golü verdim" ifadesini kullandı. Gözlemci Taner Yalçındağ da raporunda hakemin üç kez düdük çaldığını teyit etti.

Top federasyonda
MHK'nın "Kural hatası yapıldı" görüşünü Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bu hafta sonu yapacağı toplantıda değerlendirerek nihai kararı verecek. Beşiktaş Kulübü, karşılaşmanın kural hatasının yapıldığı 58. dakikadan itibaren tekrarlanmasından yana. Bu durumda maç o andaki skor olan Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle başlayacak. Ancak geçen sezonki F.Bahçe-Ç.Rize maçı kural hatası yapıldığı andan itibaren değil, en baştan oynanmıştı. Federasyonun, maçın tekrar tarihi olarak kupada çeyrek final karşılaşmalarının yapılacağı 2 Mart'ı seçeceği öğrenildi. Tekrar maçında Gençlerbirliği'nin ulaşım ve konaklama masraflarını Beşiktaş karşılayacak. Maç biletleri Beşiktaş'ın belirleyeceği bedelle tekrar satılacak. Pazar günü gösterilen kartlar ve atılan goller geçerli sayılmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA