Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Amerikan Kartalı

Hayalim, ABD'deki başkanlık sistemini Beşiktaş'a getirmek. Önce başkan seçilsin, sonra onun belirlediği yönetim oylansın Gelecek yıl futbol için ayrılan bütçe 30 milyon dolar. Satacağımız futbolculardan gelecek paralar buna dahil değil Hocamız bize alternatifli liste verecek, biz de bütçemize uyanı alacağız. Takımdan gönderilecek oyuncular da aynı şekilde belirlenecek

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ikinci başkan Murat Aksu, genel sekreter Kenan Öner, yöneticiler Bülent Deriş ve Süleyman Eren'le birlikte dün SABAH'ı ziyaret etti. Demirören, siyah-beyazlı kulübün şimdiki durumunu, gelecekle ilgili projelerini, hedeflerini, transfer çalışmalarını, kısacası Beşiktaşlılar'ın merak ettiği her şeyi dobra dobra anlattı. İşte Yıldırım Demirören'in açıklamaları:

Önceliğimiz Beşiktaş
Benim bir idealim var. O da ABD Başkanlık seçimi sistemini Beşiktaş'ta uygulamak. Biz şimdiki sistemle hem başkanı hem yönetim kurulunu seçiyoruz. Bazı çok değerli isimler, başka yönetim listelerinde kalıyor ve seçim kaybedilince kayboluyor. Benim fikrim şu: Önce Başkan ve Başkan yardımcısı seçilsin. Ertesi gün yeni başkan ve yardımcısı yönetim kurulunu belirlesin. Sonra o liste oylansın. Böylece listeye adam sokma kulisleri son bulur. Başkan isimlere göre değil, vizyona ve projelere göre seçilsin. Bu sistem Beşiktaş'a gelmeli. Spekülasyonlara son vermek için şunu söylüyorum: Sistem gelsin de benim dönemimden sonra gelsin. Hepimizin önceliği Beşiktaş'tır.

Transfere 20 milyon dolar
Beşiktaş'ın gelecek yıl futbol için ayırdığı bütçe 30 milyon dolardır. Satacağımız futbolcuların gelirleri artıdır. Bu bütçenin 20 milyon dolar kadarı transfere ayrılacak. Transferin iki ayağı var. Hoca bize alternatifli bir liste verecek. Biz de içinden bize en uygun olan ismi seçeceğiz. Gönderilecek futbolcular konusunda da hocanın raporu önemli. Bazen içimiz kan ağlayarak da olsa bazı oyuncularımızla yollarımızı ayırmalıyız. Kulübümüz, ekonomik yapısıyla, idari yapısıyla yeniden yapılanmanın içinde. Bir binayı baştan inşaa etmek kolaydır ama sonra tadilat yapmak zordur. Biz halen bunun zorluklarını yaşıyoruz. Fulya projesi Beşiktaş'ın geleceğidir. Fulya çok çeşitli şekillerde değerlendirilebilir. İleride Akmerkez gibi halka açılacak bir merkez haline bile gelebilir. Beşiktaş şimdi bütün amatör şubelerde şampiyonluğa oynuyor. Hentbolda şampiyon olduk. Ama bizim amatör şubelere harcadığımız para yılda 9 milyon dolar. Üstelik getirisi olmayan dallar. Devletin vergi kolaylığı sağlaması lazım. Bu şubelere mutlaka sponsorluk girdisi sağlayacağız.

Çalımbay'la sonuna kadar
Gelir arttıracağımız bir kalem de pazarlama ve ürün satışı. Şu anda 3 store'umuz var. Ama 1-2 yıl içinde en az 50 store hedefliyoruz. Şu anda var olan 500 adet ürün gamımızı binlere, 2 binlere çıkarmamız lazım. Ondan sonra her Beşiktaşlı'dan takımı için yılda 10 dolar harcamasını isteyeceğiz. Rıza Çalımbay'ı takımın başına getirerek önemli bir karar verdik. Türk antrenörüne güvenimizi ortaya koyduk. Sonuna kadar da arkasındayız. Daha önce de söylediğim gibi Rıza, Beşiktaş'ın Alex Ferguson'u olacak. Ayrıca Del Bosque ile sorunları çözeceğiz. 2 hafta içinde kendisine gideceğim. Bu anlaşmazlığı UEFA'ya bırakmadan kendi aramızda çözmeye çalışacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA