Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sazda bizim sözde

Türkülerin ucu bu gece "Anadolu Ateşi" ile tutuşacak. Bu sıcaklık atv ekranlarından dalga dalga bütün Türkiye'ye yayılacak. Türkülerimiz bu gece 20.30'da gönüllerimizin orta yerine kurulacak...

Bu gece zeybek ile bozlak, uzun havayla horon kol kola girip, Anadolu'nun bin bir rengine bulanarak, ipek bir halı gibi atv ekranlarından odalarımıza uzanacak. Günler önce "Bu toprağın sesini bulmak için" yola çıkan "Anadolu Ateşi" nin yapım ekibi ve ön jürisi Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen elemelerde 15 bin adayın arasından 15 finalisti belirledi. Ancak bu gece saat 20.30'da başlayacak galada 18 aday izleyeceğiz. Bunlardan üçü, sergileyecekleri özel performansla 16. aday olabilmek için mücadele edecek. Üç adaydan hangisinin yarışmaya devam edeceğini ise cep telefonlarıyla gerçekleştirilecek SMS halk oylaması belirleyecek.

ELEME SMS OYLARIYLA
E Plus'ın yapımcılığında, Anadolu Ateşi gösterisinin yaratıcısı Mustafa Erdoğan'ın katkıları ve türkü ustası Arif Sağ'ın jüri başkanlığında gerçekleşecek yarışmada her hafta en az oyu alan 3 yarışmacıdan birini, jüri koruma altına alacak. Kalan iki adaydan hangisinin elenip, hangisinin yola devam edeceğini ise yine SMS oylaması belirleyecek. Yarışmanın 4 kişilik jürisinde Arif Sağ ile birlikte E Plus yapım sorumlularından Bige Daruga, A Takımı'nın kaptanı gazeteci Savaş Ay, daha önce Akademi Türkiye'nin jürisinde de yer alan ve Number One FM'deki sabah programıyla tanınan radyocu Cem Ceminay yer alıyor.

CEM DAVRAN SUNACAK
Yarışmanın sunuculuğunu ise geçtiğimiz yıl Star TV ekranlarında "Futbol Star" programını sunan Cem Davran üstleniyor. TGRT'de yayınlanan "Rabia" dizisiyle üne kavuşan Yeliz Şar ise "Aşık Veysel Odası" olarak adlandırılan ve adayların yarışma sıralarını bekledikleri odadan gerçekleştireceği röportajlarla Cem Davran'a yardımcı olacak. "Anadolu Ateşi" türkü yarışmasında Turhan Yükseler'in yöneteceği ve içinde Anadolu sazlarıyla birlikte batı enstrümanlarının da yer aldığı 19 kişilik bir orkestra adaylara eşlik edecek. Kostümler ise daha önce Akademi Türkiye yarışmasının da kostüm ve aksesuvarlarını hazırlayan Dilara Endican'ın kreatif direktörlüğünde hazırlanacak. Diğer yandan her gala gecesinde ünü Türkiye sınırlarını aşan Anadolu Ateşi Dans Grubu da 120 kişilik dev kadrosuyla muhteşem gösteriler sunacak. Anadolu'nun sesi kulaklarımızın pasını silecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA