Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

GAF oloji

Kurtlar Vadisi'nde Pala, yüzüne inen yangın tüpüyle otel odasının girişinde yere yığılıyor. Ama adamları odaya geldiğinde Pala'nın kırık gözlüğünü kapı önünde değil, süitin iç odasında buluyorlar.

NE DEMİŞ?
"Alt kısmı çok darmış yahu. Delikanlıyı bozmasın?" (Ferhat Güzel, "Ünlüler Çiftliği"ndeki moda çekimleri için Örümcek Adam kostümü giydiğinde)

GAF KÜRSÜSÜ
Okurumuz Aslı Çelenk uyarıyor: Hürriyet'in TV eleştirmeni Cengiz Semercioğlu'nun Habertürk TV'deki şovunda "Aliye" dizisinin karşısında "Kanal D" yazıyor! (Bu arada sevgili Cengiz'e gecikmiş hayırlı olsun dileklerimizi de iletelim)

BİZİM DECODER
Discovery Channel'daki Anestezi Başarısız Olursa" adlı belgeseli dehşetle izledim. Ameliyata giren pek çok hastanın iki kabusu vardır. İlki, bir daha uyanamamak, ikincisi ise operasyon sırasında uyanmak... İşte belgesel, bu ikinci gruba giren ve o dehşet verici tecrübeyi an be an yaşayan insanların öykülerini anlatıyordu. Anestezi için hastaya birkaç çeşit ilaç veriliyor. Bunlardan bir kısmı adaleleri felç eden, diğeri ise şuuru kapatıp, acı duymayı engelleyen ilaçlar. Ancak göz ameliyatına giren Caroll'un anestezi karışımı hatalıydı. Caroll tüm acıları hissediyor, ama kasları uyuştuğu için uyanık olduğunu doktorlara belli edemiyordu. Gözünün, yuvasından çıkarılışı da dahil olmak üzere ameliyatın tüm aşamalarını saniye saniye yaşayıp, hissetmişti. Yaşadığı duygusal travmanın etkisinden aylarca kurtulamadı. 4 yıl boyunca ne zaman uykuya dalsa, ameliyat ışıklarını ve kırmızı göz damarlarını gördü. Ardından, yaşadıklarını anlatan bir kitap yazdı ve kurduğu internet sitesi aracılığıyla kendisi gibi anestezi hatası yüzünden psikolojik bunalım yaşayan insanları örgütledi. Caroll'un verdiği hukuk mücadelesi kendisine yüklü bir tazminat olarak geri döndü. Ama hiçbiri, yaşadığı o dehşet anlarının acısını unutturmaya yetmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA