Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seçim vaatleri süzgeçte

Geçen hafta Koca Kafalar Haber Bülteni'ndeki aninmasyon hem komik hem de mesaj yüklüydü. Seçim konuşması yapan politikacıyı yanındaki danışmanı uyarıyor:
"Aman efendim, çok bağırmayın. Biliyorsunuz ses kirliliği için genelge yayınlandı. Desibel ölçer ile takip ediyorlar bizi. Cezaya uğramayalım." Ama poitikacı seçim vaatlerini en kısık sesiyle de söylese, alet zır zır alarm veriyordu. Sonunda gerçek anlaşıldı. Desibel ölçer yerine yanlışlıkla yalan makinesi getirmişlerdi!
Seçim dönemi başladı, vaatler havada uçuşmaya başladı. Tıpkı transfer dönemindeki balonlar gibi herkes şişirip şişirip havaya salıyor... TRT Türk'te yayınlanan Seçim Akademisi ise tıpkı o animasyondaki yalan makinesine benziyor. Siyasilerin seçim vaatlerinin ne kadar gerçek ve tutarlı olduğu hafta içi her akşam TRT ekranlarında uzmanların gözüyle tartışılıyor. Ama bildiğiniz tartışma programları gibi değil. Üniversite hocalarının rehberliğinde tamamen akademik bir bakış açısıyla, polemiğin olmadığı, bilginin olduğu, laf kalabalığından ziyade bilgi ve belgeye dayalı analizlerin yer aldığı bir program bu...
Örneğin bu hafta partilerin ekonomi vaatleri ile başladı; Prof. Mehmet Kaytaz, Prof. Erol Katırcıoğlu, Prof. Zafer Tunca, Prof. Erdoğan Alkin, Prof. Murat Karagöz, Prof. Sumru Altuğ, pazartesi ve salı gecesi konuk oldukları Seçim Akademisi'nde seçmenin tercihlerine ışık tutacak çok önemli bilgiler sundular.
Zafer Elgin'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen program süresince gelen soruları, hocalar kendi ellerindeki tabletlerde görebiliyor, bu sorular üzerinden de değerlendirmelerini yapabiliyorlar.
Seçim Akademisi; halk proje bombardımanına tutulurken, partilerin vaatlerinin gerçekliğini, sıra dışılığını, yaşama uygunluğunu serinkanlı ve akademik bir duruşla yorumlayan bir program olarak öne çıkıyor. Meraklısına adres: Hafta içi her akşam 21.00'de TRT Türk kanalında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA