Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu dizi çok konuşulacak

Gizemli fragmanları büyük ilgi gören, atv'nin yeni dizisi Uçurum, yayınlandığı ilk günden itibaren televizyon gündemini değiştireceğe benziyor. Ezel'in senaristlerinden Kerem Deren'in yazdığı Uçurum, gerçekten şapka uçurtacak cinsten.
Hemen söylemeliyim ki, bugüne kadar yayınlanan tanıtımlar, dizinin gerçek hikayesini yansıtmıyor. Sanırım atv'ciler bunu özellikle yaptılar.
Zaten 'teaser' denilen bu uygulamanın gerçek amacı da merak uyandırmak değil mi? Bence başardılar.
Dizi, ortalama televizyon izleyicilerinin kabul sınırlarını zorlayacak kadar sert sahnelere ve diyaloglara yer veriyor. Ama olan biten öyle gerçekçi ve doğal temellere dayandırılmış ki, asla 'yapıştırma' durmuyor. Zaten benim izlediğim, dizinin 110 dakikaya ulaşan ilk bölümünün ham montajıydı. Eminim bazı sahnelerin çapakları törpülendikten sonra yayına verilecektir. Ama bir kez daha söylüyorum: Dizi hayli sert ama bu sertlik asla yapay durmuyor.

YENİ FENOMEN OLUR
Senarist Kerem Deren ve yönetmen Cem Karcı müthiş bir ikili oluşturmuşlar. Paralel anlatımlar için ayıla bayıla izlediğimiz bazı yabancı dizilerdeki o harika tekniğe başvurulmuş.
Ekranda üç pencere açılıyor. Dizinin üç kahramanının o anda ne yaptıkları üç ayrı ekranda eş zamanlı olarak izleyiciye aktarılıyor
Tıpkı Ezel'deki gibi hikaye flash back'lerle (zamanda geri dönüş) destekleniyor. Ama bunlar bazı özenti dizilerdeki gibi kafa karıştırıcı cinsten değil. Hepsi yerli yerinde ve bir amaca hizmet ediyor.
Dizi; yurt dışından gelip İstanbul'da fuhuş batağına düşürülen iki kız kardeşin ekseninde dönüyormuş gibi görünse de yan hikayeleri, temel öyküyü gölgede bırakacak kadar güçlü ve cezbedici.
Bir de Alp Yenier'in müzikleri var ki, her sahneye 'cuk' oturmuş.
Oyunculuklara gelince: Mehmet Ali Nuroğlu her zamanki gibi etkileyici. Selçuk Yöntem ilk bölümde sadece 20 saniye görünüyor ama "İşte oyuncu" dedirtiyor.
İki kız kardeşi canlandıran Denise Capezze ve Lavinia Longhi dizinin yayın tarihinden itibaren magazin sayfalarının tepelerinde yer almaya aday görünüyorlar. Ve Erdal Yıldız... Kısa zamanda herkes ondan söz edecek. Almanya kökenli oyuncu öyle bir muhabbet tellalı karakterine bürünmüş, rolü üzerine öyle bir giymiş ki, aman aman...
Doğru gün ve doğru saatte yayınlanır ve nihai montajı iyi yapılırsa, Uçurum, rakiplerini reyting uçurumunun dibine yuvarlayacak kadar güçlü bir yapım.
Ekranda farklılık arayanlara müjdesini şimdiden vereyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA