Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl anonim şirket?

Bankacı okurlarımızdan Turgut Öztürk, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki 'teknik' bir hataya değinmiş:
"Yüksel Bey kolay gelsin, iyi çalışmalar. Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde bildiğiniz gibi ortaklar hisselerini sattı, hisseler iki kişide toplandı. Buraya kadar her şey normal.
Ama iki bölüm önce Cemile şirkette odasında Ali ve damadı ile konuşurken arkadaki rafta duran klasörde Karcı Triko A.Ş. yazdığını gördüm. Ben mi yanlış biliyorum yoksa başka bi durum mu var bilmiyorum ama Ticaret Kanunu'nda anonim şirketler en az 5 ortakla kurulmak zorunda ve ortak sayısı 4'e düştüğünde şirket fesh olmuş kabul edilmektedir. Bildiğim kadarıyla şirket hisseleri şu an 2 ortağın elinde toplandı. Yani ortada ticaret hukukuna aykırı bir durum var.
Bir de dizinin adını Öye Bir Geçer Zaman ki diye değiştirseler daha iyi olur. Zira hiçbir insan evladının başına bu kadar olay art arda gelmez diye düşünüyorum!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA