Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayattan rengi almak...

Boya firmasının yeni reklam kampanyasındaki slogan etkileyici: "Hayattan rengi alın, geri neyi kalır ki?"
Peki ya bir de kendinizi bu reklam sloganını duyan görme engellilerin yerine koysanıza... Kimi hayatın rengini hiç görmemiş.
Kimi geçirdiği kaza ya da hastalık nedeniyle bu yeteneğini kaybetmiş, hayatın renklerini unutmuş. Kimi için görebildikleri, karartılardan ya da silüetlerden ibaret. Kiminin hayatı zaten siyah, beyaz ve gri... Peki onlar için hayatta yaşanacak hiçbir şey yok mu? Bu sloganı duyan bir görme engelli, hayatta yaşamaya değer hiçbir şey bulunmadığına hükmederse ne olacak?
Oysa gerçek hiç de öyle değil...
Bu dünyada hiçbir şey görmemesine rağmen yaptığı rengarenk, birbirinden şahane tablolarla biz görenlere ne kadar kör olduğumuzu ispatlayan görme engelli ressamlar var. Görmeyen bestecilerin, şarkıcıların müzikleri bizi alıp başka âlemlere götürmüyor mu? Görme engelli edebiyatçıların eserleriyle hayatımıza yeni ufuklar açmıyor muyuz?
Rengi alınmış hayatları yaşayan, hem de rengarenk yaşayan öyle çok insan var ki... Önemli olan hayata kendi paletinizden renkler katmak. Hem de hiçbir boya firmasının üretemeyeceği kadar parlak ve ışıltılı renkler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA