Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü patates

Patatesleri soyup, yarım santim kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup, yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp, bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirerek servis yapın.

MALZEMELER
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* * *

Kereviz salatası
Temizlenmiş kerevizleri limon suyuyla karıştırılmış suda 10-15 dakika haşlayın. Suyunu süzdürün ve servis tabağına dizin. Bir kabın içinde doğranmış göbek salatayı, küçük küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, limon suyunu, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, karışımı kerevizlerin üzerine pay edin.

MALZEMELER
4 adet küçük boy kereviz
2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
Yarım göbek salata
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz, dereotu
Tuz

* * *

İncirli çikolatalı kurabiye
İncirleri yumuşaması için 3 dakika sıcak suda bekletin. Sonrasında ince kıyıp bir kaba aktarın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Biraz ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, dağınık şekilde yuvarlaklar yapın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
3-4 adet kuru incir
Yarım portakalın kabuğu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar kepekli un
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. margarin
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA