Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bezelye çorbası

Patates, domates ve soğanı küçük küçük doğrayın. Sarmısak ve maydanozu ince kıyın. Margarini tencereye alın. Önce soğanları kavurun. Ardından patates, sarmısak, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Beş dakika daha kavurup, domatesi ilave edin. Beş dakika daha pişirip, altı su bardağı et suyu katın. Su kaynayınca bezelyeyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 15 dakika daha kaynatın.

Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 demet dereotu
4 diş sarmısak
6 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber

* * *
Mayonez salatalı balık
Küp kesilmiş patates, havuç ve turşuyu, ince kıyılmış taze soğanları, bezelyeyi karıştırın. Tuz ve mayonezi de katıp, iyice karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Çuprayı temizleyip, içine tane karabiber ve defne yaprağı koyun. Üzerine fırçayla yağ sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Mayonezli salatayla birlikte servis yapın.

Malzemeler
1 adet çupra
1 adet defne yaprağı
3 adet tane karabiber
Yarım fincan zeytinyağı
Tuz Salata için: 4 adet taze soğan
2 adet haşlanmış patates
4 adet salatalık turşusu
1 adet haşlanmış havuç
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı mayonez

* * *
Kayısı püreli dondurma
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve 10 adet kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup, kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurmayla servis yapın.

Malzemeler
25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA