Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Körili hindi göğsü
200 gr. hindi göğüs
2 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip bir tavaya alın. Sıvı yağda pembeleşene kadar çevirin. Köri ve unu serpip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Yanına çeşitli garnitürler de koyarak servis yapın.

Otlu tava böreği
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz, dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.

Kağıt helva pastası
5 adet kağıt helva
250 gr. krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına, dolaptan aldığınız kremayı sürün. En üstünü de kremayla kaplayın. Dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA