Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

3 adet patates
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Küp kesilmiş domates, doğranmış sivri biber, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın, patateslerin içine bölüştürün. Ilık olarak servis yapın.

Mercimekli pizza
2 su bardağı sarı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sirke
10 dilim sucuk
5 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Mercimek ve suyu bir tencereye koyup pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Malzemeyi, yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Aralıklı olarak sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini serpin.

Dondurmalı pastacıklar
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır gevreği
6 top dondurma
Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun. Elinizle ya da halka kalıplarla şekil verip servis tabaklarına alın. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra dondurma topları ile süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA