Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinç çorbası

Tencereye tereyağını, yıkanmış pirinci, suyu ve tuzu alıp ağır ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yoğurda dövülmüş sarımsakları katıp çırpın. Yoğurtlu karışımı çorbanın suyuyla ılıştırıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya katın. Üzeri için tereyağına kırmızı biberi ve naneyi ilave edip hafifçe yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tuz
Üzeri için:
1'er tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı

***
Patatesli börek
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine peynir, süt, tuz, karabiber, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın. Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi yufkaların içine koyarak rulo halinde sarın. Börekleri kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet patates
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3 çorba kaşığı süt
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA