Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli börek

Un, maya, tuz ve zeytinyağını; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su katarak yoğurun ve yarım saat dinlendirin. İç harcı için verilen malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp her birini yufka büyüklüğünde açın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp karşılıklı uçları ortada birleştirerek dikdörtgen yapın. Tepsiye elinizle açarak yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürün ve zeytinli harcı yayın. Diğer yufkayı üzerine yerleştirin ve dilimleyin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1/2 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Ilık su
İçi için:
150 gr. dilimlenmiş siyah zeytin
2 adet sivri biber
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı kekik ve kimyon
Üzerine:
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Bulgurlu kuzukulağı
Kuzukulağını iyice yıkayıp hazırlayın. Soğanı rendeleyip zeytinyağında kavurun. Üzerine bulguru ve ezilmiş sarımsağı ekleyip çok az su ilave ederek pişirin. Bulgur biraz pişince üzerine yıkadığınız kuzukulağını ekleyin, hemen çevirip ocaktan alın.

MALZEMELER
500 gr. kuzukulağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı bulgur

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA