Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu kabak

MALZEMELER
2 çorba kaşığı Teremyağ
400 gr. kuşbaşı et
5 adet kabak
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı et suyu

Eti tavada suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Teremyağ'ı da ilave edip ara sıra karıştırarak ve gerekirse biraz sıcak su ekleyerek, et yumuşayana kadar pişirin. Kabakları enine ve boyuna ikiye kesin, her kabaktan dört parça elde edin. Tenceredeki et yumuşayınca nohut, karabiber ve tuz ilave edin, kabakları üzerine sıralayın. Bir su bardağı et suyunu ekleyerek kısık ateşte, kapağı kapalı olarak ve karıştırmadan, 35-40 dakika pişirin.

***
Domatesli şehriye pilavı
MALZEMELER

5 çorba kaşığı Teremyağ
4 adet domates
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Teremyağ'ı kızdırıp önceden yemeklik doğradığınız soğan ve eti ilave edin. Kuşbaşı kuzu etini suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra etlerin üzerine arpa şehriye ekleyin. Bu arada domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri de bir yandan ince ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi döndüğü zaman, doğradığınız domatesle biberleri ilave edin ve tuzu ekleyin. Tencereye, bu karışımın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Yemeği suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra çok kısık ateşte 10 dakika kadar demlendirin ve servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA