Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

'Marmaris Büfe' gözünü New York'a dikti!

'Marmaris Büfe', henüz büfe kavramının bile tam olarak bilinmediği 1964 yılında, Rizeli Nihat ve Mehmet Sargın Kardeşler tarafından Taksim Cumhuriyet Caddesi'nde açılmıştı.

İLGİ BÜYÜK OLDU
'Marmaris Büfe'ye olan ilgi ve bağlılık zamanla o kadar arttı ki, aynı ismi taşıyan birçok taklit mekan açılmaya başlandı. Ancak Taksim'deki orijinal 'Marmaris Büfe' gerekli girişimleri başlatıp, markasını koruma altına aldı. 1964 yılından 2007 yılı başına kadar şube açmayan büfe, 2006 yılı sonunda Numan Akpınar ve ortağı Murat Kocabaş'ın, kuruculardan Nihat Sargın'ın oğlu Mustafa Sargın'la sinerji yaratması sonucu şube sayısını artırmaya başladı. 'Marmaris Büfe' markası için yaratılan yeni konseptle sırasıyla Göztepe, Koşuyolu, Kozyatağı ve City's Nişantaşı'ndaki şubeler hizmete girdi. Bu yıl içinde Palladium AVM, Yeşilköy CNR'daki Marry Mall AVM, Marmaris, Ankara ve İzmir şubeleri sırada...

GÜNLÜK DAĞITIM
Tüm 'Marmaris Büfe'lerde, ürünün kalitesini korumak için tek yerden dağıtım sağlanıyor. Bu amaçla HACCP standartlarında Altunizade'deki imalathane kuruldu, tüm şubelere günlük olarak dağıtım yapılıyor. Bu arada franchise konusunda da adımlar atılıyor. Numan Akpınar, "Amacımız 'Marmaris Büfe'yi çok kısa zaman içinde dünya metropollerinin başkentlerinde konumlandırmak... Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Arkamızda hiçbir sermaye gücü olmadan ve kaliteyi ön planda tutarak markamızı bugünlere taşıdık" derken, idealinin New York'ta 'Marmaris Büfe' açmak olduğunu belirtiyor.

LEZZETE GÜVENİYORUZ
Amerikalı ortağı ve New York'taki emlakçılarla görüşmeleri sürdüren Akpınar, "Dünyanın önde gelen stil uzmanlarından Tyler Brule (Wallpaper dergisinin yaratıcısı) 2005 yılında Taksim şubemizde denediği tostlarımızı beğenmiş ve bizim dünya metropollerinde olmamız gerektiğini belirtmişti. Biz de bu adımı atmak konusunda kararlıyız. Lezzetimize güveniyoruz" diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA