Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Karşılıklı ötekileştirme

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), piyasayı düzenlemekten ziyade, alkol kullanımını zorlaştıran, adeta caydıran bir tavır içinde. Son olarak, gazetelerin arka sayfalarındaki içki ilânlarına da yasak gelmiş. Kurum Başkanı Mehmet Küçük, bunun sebebini açıklarken, "Televizyon kanalları her sabah gazetelerdeki başlıkları okuyor. Spiker, okurken, gazeteyi kaldırıyor, arka sayfanın ekranda görünmesi söz konusu. Bu da TV reklamı yerine geçebilir. Bu yüzden yasakladık" diyor.
Bir yandan, AK Parti iktidarı "endişeli modernleri" ortada kaygılanacak bir durum olmadığına ikna etmeye çalışıyor; bir yandan bu tarz uygulamalar, toplumun bir kesiminde kuşku uyandırıyor. Konuyu, Hürriyet'te Vahap Munyar'ın sütununda okudum. Başkan Mehmet Küçük'ün kendisini ziyaret eden alkollü içki sektörü temsilcilerine, "Boğaz kıyısında balık yemek istiyorum, ancak alkol servis etmeyen lokanta bulamıyorum" diye dert yandığını da yazıyor. Mehmet Küçük'e göre, alkol alınan ortamlar pek rahat olmaz ve alkol alan insanlar da, sarhoş kafayla ortalığı karıştırabilirmiş. Bu yüzden alkol içilmeyen bir mekân bulmaya çalışıyormuş.
Karşılıklı peşin hükümleri kırmaya gayret ederken, önemli bir kurumun yönetimindeki şahsın bakış açısı, farklı hayat tarzı olanları endişelendirebilir. Laikçi kesim, İmam Hatipliyi ya da başörtülüyü damgalıyor. Ama muhafazakâr bir camiadan gelenlerin de, ötekileştiren tavırları var. Sanki her alkol alan, sarhoş olur ve ortalığı karıştırır!
Lütfen biraz hoşgörü ve karşılıklı anlayış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA