Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dicle, milletvekili olmalı

Yüksek Seçim Kurulu'nun, Hatip Dicle hakkında aldığı karar yasal olabilir. Ama hukuki düzenlemelerle, siyaset bu işi bir an önce çözmek zorunda. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, iktidar partisinin böyle bir niyeti olmadığı izlenimini yaratan bir konuşma yaptı. Buna mukabil Bülent Arınç, yolu açtı. 1 yıl 6 aylık mahkûmiyet ortaya çıktıktan sonra, Hatip Dicle'nin böyle bir sorunla karşılaşacağı biliniyordu. Bence Başbakan adım atmakta geç bile kaldı. Hele Bozdağ'ın çizgisinde bir pozisyon alırsa, hem büyük bir huzursuzluk doğar, hem de yeni anayasa faaliyetleri baştan sekteye uğrar.
İki gün önceki yazımda, memnu hakların iadesi için 3 yıldan söz etmiştim. Oysa yeni Ceza Kanunu'na göre, infaz tamamlanınca memnu haklar hemen iade edilebiliyor. Hatip Dicle'nin cezası, yattıklarına mahsup edildi. Dolayısıyla infazı tamamlanmış sayılır. Belki bununla ilgili ufak bir yasal düzenleme, yeniden vekilliğinin önünü açacaktır. Bu arada hemen kaydedeyim: AK Parti milletvekili Oya Eronat'ın, İl Seçim Kurulu davet etse dahi, mazbatasını almaması gerekirdi. 70 bin oy Hatip Dicle'ye gitti, ama Eronat onun yerine milletvekili seçildi; bunu hiçbir vicdan kabul etmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA