Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İnternet andıcı ve kara propaganda

Taraf gazetesi, 2 Şubat 2009'da, psikolojik savaş amaçlı kurulmuş 35 internet sitesinin Genelkurmay'a bağlı Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı tarafından yönetildiğini yazmıştı. (Gazete, sitelerin adını da vermişti: irtica.org, naksilik.com, pkkgercegi. net, hepimizturkuz. org, greekmurders. net, pontuslu.com vs...) Genelkurmay Başkanlığı, haber Taraf gazetesinde yayınlanınca, söz konusu sitelerin kapatıldığını açıklamıştı. Oysa, 4 Kasım 2009'da ihbarcı subaydan savcılığa gelen mektupta böyle denilmiyordu. Genelkurmay'ın iddialarının aksine, siteler kapatılmamış, 2009'da yeniden yapılandırılmasına gidilerek, 4 yeni site daha kurulmuştu. Bu siteler, Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda görevli şube müdürlerinin üzerlerine, onların kredi kartları kullanılarak açılmıştı.
Taraf gazetesinin yayını üzerine, açıklama yapan Genelkurmay, bu sitelerin önce Başbakanlığın talimatı üzerine kurulduğunu belirtmiş, Başbakan Erdoğan'ın yalanlamasından sonra, eski Başbakan Ecevit'in sözlü talimatından bahsetmişti. Bu siteler, resmen kara propaganda yapıyordu ve bir başbakanın böyle bir talimat vermesine imkân yoktu. Meselâ 2007 yılında, AK Parti'yi karalamak amacıyla kullanılan irtica.org sitesinden bazı başlıklar verelim:
"AKP'nin türban planı", "AKP'li vekilin yeşil devrim özlemi", "AKP panelinde Atatürk'e ağır hakaret" (5 Mart 2007), "AKP'lilerden türban adımı", "AKP'de kadına yer yok", "Adaletsiz Kadrolaşma Partisi", "Öğrenci Meclisi'ne bu yıl da İmam Hatipli" (17 Nisan 2007), "Türkiye'de siyasal İslâm güçleniyor" (18 Nisan 2007), "AKP'liler: Plajda mayo ile dolaşmak günah" (23 Ağustos 2007), "AKP'li Belediye'den kadın dövme rehberi" (2 Ekim 2007).
Ve "irtica.net"te çıkan haberler: "Türkiye ılımlı İslâm'a doğru", "AKP iktidarı: Cumhuriyetçi demokrasiden, dinci oligarşiye" (13 Ağustos 2007), "Başbakanlık, Özürlüler Şûrası'nda, tarikat amblemini tercih etti" (23 Kasım 2007), "Metrobüsten sonra harembüs", "Laiklik sizlere ömür", "Türban liseye kadar indi", "AKP yumuşakça İslâmlaştırıyor" (23 Aralık 2007).

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA