Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çiçek, üstlerini suçladı

Ergenekon davasından yargılanan Albay Dursun Çiçek, "İnternet Andıcı"nı, üstlerinin talimatı üzerine hazırladıklarını açıkladı. Malûmu ilan etti. Baştan beri, Çiçek'in, tek başına davranmadığı biliniyor. Zaten, 4 Kasım 2009'da savcıya ihbar mektubu gönderen subay, internet andıcında parmağı bulunanların isimlerini vermişti: Albaylar Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, Ziya İlker Göktaş, Dursun Çiçek, Hulusi Gülbahar, Orhan Güçlü; Bilgi Destek Daire Başkan Vekili Tuğgeneral Mustafa Bakıcı; Harekât Daire Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz. "Koordine edenler" arasında ise Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız yer alıyordu. İhbarcı subayın savcıya gönderdiği Nisan 2009 tarihini taşıyan "İnternet Sitelerinin Yeniden Yapılandırılması Andıcı" nın "Kimden" bölümünün karşısında "Harekât Başkanlığı'ndan", "Kime" bölümünün karşısında ise "Genelkurmay 2. Başkanı'na (Hasan Iğsız)" yazıyordu. Yazı, Şube Müdürü Albay Cemal Gökçeoğlu tarafından "aslı gibidir" diye onaylanmış ve Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a ulaştırılmıştı.
Bu bilgiler dolayısıyla Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, içlerinde 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın da bulunduğu 19 subayı ifadeye çağırmıştı. Şimdi Dursun Çiçek, birkaç eksiğiyle aynı isimleri veriyor. İlave olarak, Çiçek, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'u da işaret ediyor.
Çiçek, hadisenin kendi üzerinde bırakılmasından rahatsız. Nitekim, Ergenekon savcılığının, sitelerin "nasıl", "ne zaman", "kimler tarafından kurulduğu" ve "kimin yönettiği" sorularına, Genelkurmay'ın 13 sayfalık cevabında, "Sitelerde amacı aşan yazılar varsa ve hukuka aykırı kullanım söz konusuysa, sorumlu sitelerin yöneticileridir" denilmişti. Üstelik, aynı Genelkurmay, ıslak imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı ortaya çıkınca, "Amiral yapılmadı; komutanlarından intikam almak için o belgeyi hazırlayıp sızdırdı" demek suretiyle, gene Çiçek'i suçlamıştı.
İnternet andıcı gibi, altında Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıyan belgenin de ucu, çok daha yukarılara çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA