Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kesintisiz eğitim

28 Şubat kararlarının 3'üncü maddesi, kesintisiz eğitim ile ilgiliydi. Gerekçesi şu cümlelerle ortaya konulmuştu: "Amaç, genç nesillerin körpe dimağlarının, cumhuriyet, Atatürk, vatan ve millet sevgisiyle bilinçlendirilmesi ve çeşitli mihrakların etkisinden korunmasıdır."
Kesintisiz eğitim, gençliği daha iyi bir eğitim düzeyine kavuşturmak için değil, İmam Hatiplerin orta kısımlarını kapatmak için gerçekleşmişti; ideolojik bir duruştan kaynaklanıyordu. Ama maalesef bugün, eğitim reformu adı altında yapılan teklif de, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamaktan ziyade, 28 Şubat'taki dayatmayı bertaraf etmeye yöneliyor. Bence eğitimin sorunları, kutuplaştırıcı bir ortamda tartışılmamalı. Din eğitimi bir ihtiyaçtır.
Bu ihtiyaç, mutlaka giderilmeli. Ama daha iyi bir eğitim için alınacak önlemler, sadece "İmam Hatiplerin ortaokulunu nasıl açabilirim?"gibi bir vaziyet alışa kurban edilmemeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA