Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Fevzi Türkeri ve Andıç

28 Şubat'ın üçüncü dalgasında Fevzi Türkeri de gözaltına alınanlar arasında. Fevzi Türkeri'yi, Şemdin Sakık'ın sözde itiraflarına dayanılarak hazırlanan Andıç'tan tanıyoruz. O tarihte İstihbarat Başkanvekili'ydi; tümgeneral rütbesindeydi.
Andıç, bir eylem planını anlatıyordu. Bazı gazetecilerin (Cengiz Çandar, Altan kardeşler, Mehmet Ali Birand, Yalçın Küçük, Yavuz Gökmen, Mahir Kaynak), bazı Doğulu milletvekillerinin (Abdülmelik Fırat, Salim Ensarioğlu, Fethullah Erbaş, Sebgetullah Seydaoğlu), Fazilet Partisi'nin, HADEP'in, İnsan Hakları Derneği'nin, Şemdin Sakık'la ve PKK ile irtibatlı olduğu gösterilerek, "kişiler ve partiler kamuoyunda küçük düşürülecek, vatana ihanetleri sergilenecekti." Belge Nisan 1998 tarihini taşıyordu ve tam da Eylem Planı'na uygun olarak zamanında harekete geçilmişti. Aynı gün, Hürriyet ve Sabah gazetelerinde yukarıda sıralanan kişi ve partilerin PKK ile ilişkili olduğu haberi manşetten yayınlanmıştı. Fevzi Türkeri, daha sonra, korgeneral ve orgeneral rütbelerine geldi; 2. Ordu Komutanı ve 2004'te de Jandarma Genel Komutanı oldu. Andıç ortaya çıkmış, tam bir kara propaganda olduğu anlaşılmıştı. Ona rağmen kimse Fevzi Türkeri'den hesap soramadı. F
evzi Türkeri'nin "CHP Andıcı" altında da imzası bulunuyordu. Haziran 2000'de, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne CHP hakkında şu yazıyı göndermişti: "CHP'den bazı kişiler Avrupa'daki PKK terör örgütü mensuplarıyla görüşerek, il ve ilçelerdeki yönetimlerin, Kürt sorununa olumsuz yaklaşan Deniz Baykal'ın elinden alınmasını söylemişlerdir... CHP parti yöneticisi Fikri Sağlar, Deniz Baykal yanlısı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki CHP il teşkilâtlarını ele geçirme gayreti doğrultusunda Hadep yönetimiyle irtibat halindedir."
Fevzi Türkeri imzasını taşıyan CHP Andıcı'nda, Genel Başkan Altan Öymen'in, MYK üyesi Algan Hacaloğlu'nun, MYK üyesi Sinan Yerlikaya'nın Doğu ve Güneydoğu temasları da inceleniyordu.
İstenen hedefe anında ulaşmak mümkün değil. Uzun yıllar geçti. Dün andıçlar, Türkeri'nin terfi etmesi önünde engel teşkil etmiyordu; bugün ise, gözaltına alınmasına sebep oldular.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA