Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

HSYK ve siyaset

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2 bin 335 hâkim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. Bunlardan bazıları, herkesin takip ettiği davalarla ilgili. Balyoz, Şike ve Ergenekon savcıları, HSYK'nın açıkladığı üzere, kendi talepleri doğrultusunda başka yerlere atandılar. Zaten, Balyoz savcısı Savaş Kırbaş, Şike savcısı Mehmet Berk ve Ergenekon davasını Zekeriya Öz'den devralan Cihan Kansız, soruşturmaları tamamlayıp iddianamelerini yazmıştı. Bu davalarda, artık hâkimler ön planda ve onlar da görevlerini sürdürüyor. KCK ana davasını yürüten Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz da, gene kendi isteği doğrultusunda İzmir'e tayin edildi.
Buna mukabil, 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Savcısı Mustafa Bilgili ile İstanbul'da KCK soruşturmasını yürüten ve MİT'e kadar uzanan Özel Yetkili Savcılar Sadrettin Sarıkaya, Bilâl Bayraktar, Adnan Çimen, İsmail Tandoğan, İsmail Işık, Adem Özcan yerinde kaldılar. Bu soruşturmalar tamamlanmamıştı. Dolayısıyla, HSYK, onlara dokunmadı.
Bir başka ayrıntıya dikkat çekeyim: Kamuoyunun bir bölümü, KCK savcılarının MİT'e uzanmasını eleştirmişti ama yargının tepe noktası (HSYK), siyaset karşısında bağımsızlığını koruduğunu bu vesileyle göstermiş oldu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA