Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Enerji Bakanı Güler: Libananco işi çetrefilli

Enerji Bakanı Güler, Libananco'nun, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'in sürpriz ortağı olarak ortaya çıkıp, 10 milyar dolarlık tahkim davası açmasını, 'çetrefilli bir iş' olarak tanımladı

Ankara bürokrasisi Güney Kıbrıs merkezli Libananco adlı şirketin, Çukurova ve Kepez Elektrik'in sürpriz ortağı olarak ortaya çıkıp, 10 milyar dolarlık tahkim davası açması üzerine teyakkuza geçti. Libananco'nun iddiaları ve uluslararası dava süreci için "Çetrefilli bir iş" diyen Enerji Bakanı Hilmi Güler, tüm kurumlarla takım çalışması yapacaklarını söyledi.

UZANLAR PARAYI NEREDEN BULDU?
Güler, Uzanlar'ın annesinin fakirlik kağıdı almak için muhtarlığa başvurduğu bir dönemde, Cem Uzan adına hareket ettiği anlaşılan birisinin nasıl olup da milyonlarca dolar tutan mahkeme masrafı yaptığının araştırılmaya değer bir yön olduğunu vurguladı. ÇEAŞ ve Kepez'de imtiyazın kaldırılmasından yaklaşık 3 yıl sonra ortaya çıkan şirketin, "Ben ortağım" demesinin inandırıcılık taşımadığını kaydeden Güler, "Biz yine de işi sıkı tutmak zorundayız" dedi. Libananco dosyasının sadece Enerji Bakanlığı'nın işi olmadığını kaydeden Güler, "Maliye Bakanlığı, SPK, İMKB, MASAK, TMSF birlikte çalışacağız" dedi. Güler, Uzanlar'ın tuttuğu avukatın, uluslararası üne sahip bir isim olmasına da değindi ve "Güçlü hukuki doneler ve belgelerle hareket edeceğiz" dedi. Maliye Bakanlığı yetkilileri ise şu noktaya dikkati çekti: "Uzanlar'ın avukatı deyim yerindeyse 'köpekbalığı' gibi bir isim. Yani tahkim konusunda tuttuğunu koparan biri olarak biliniyor. Ama ortada muvazaalı işlem olduğunu gösteren açık deliller var. Basiretli tüccarın yapması gerekenler yapılmamış. Bunlar yargıda karine kabul edilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA