Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Nükleerde Ciner Holding nerede?

Türkiye ile Rusya, nükleer santralda yeni bir yola girdi. İki ülke, nükleerle ilgili "Hükümetlerarası anlaşmayı" paraf etti. Böylece Türkiye, Rusya'ya nükleer santralı yapma ve işletme işini ihalesiz verdi. Ve önceki ihale iptal edildi. Artık nükleer santral yolculuğunda ne fiyat baskısı kaldı, ne de Danıştay korkusu!..
Paraf edilen anlaşma Meclis'e gidecek.
İş bitecek.
Fakat Mersin Akkuyu Nükleer Santralı işinde kazan kaynamaya devam edecek. Henüz resmi açıklama yapılmadı ama yeni yolculukta kamunun payı sıfırlandı. Böylece, Rusya fiyat belirlemede rahatladı. Uzmanlara göre fiyat 12.5 centi biraz geçecek.
Peki, Akkuyu Nükleer Santral yapım işinde Rus şirketinin yerli ortağı, Ciner Holding'e bağlı Park Teknik'in durumu ne oldu? Hatırlatalım. Park Teknik inşaatın teknik olmayan kısmını yapacak ve işletme haklarının bir kısmına sahip olacaktı.
Enerji Bakanlığı'ndan edindiğimiz bilgiye göre, "Durum değişti; o yüzden yerli ortak yeniden belirlenecek." Hayırlı olsun. Bir haftadır kulisler, "Mehmet Kazancı'nın şirketi Aksa'ya dikkat! Mersin'de Rusların yeni ortağı olacak" diye çalkalanıyordu.
Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA