Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Devede kulak istihdam!

Ekin Grubu Araştırma Birimi, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) ve Akbak için bir turizm raporu hazırlamış. Raporda 2001 yılı verileri baz alınmış ve "İSO 500 Büyük" sanayi kuruluşu listesiyle, konaklama sektörü istihdam açısından kıyaslanmış. 10 yılda sanayide istihdam artışı düşerken, turizm sektörü her yıl ilave 17 bin kişiye iş yaratıyor.
Görüyorum ki, turizmcilerin önünde almaları gereken ince uzun bir yol var. Yaratılan ek 17 bin istihdam, 25 yılda 35 milyar dolar doğrudan yatırım yapan bir sektör için devede kulak değil mi?
Turizm, inşaat ve tarım gibi istihdam ambarı. Doğrudan 1 milyon insana iş ve aş yaratıyor.
Gelin görün ki, turizmin toplam istihdamdaki payı hâlâ yüzde 4.34... İstihdama yeni katılanların payı ise 2.8... Turizm sektörü ekonominin sıkıntılı olduğu dönemlerde beklenen ek istihdamı yaratamamış! Verilere göre sektörün istihdam yaratma kabiliyeti düşüyor.
Uyarması bizden.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA