Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP haritasında Şişli yok!

CHP İstanbul İl örgütünün önceki gün 'iktidara yürüyüş' adıyla düzenlediği özel bir toplantısı vardı.
Toplantıya milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Toplantının amacı İstanbul'da neler yapıldığını ve neler yapılacağını masaya yatırmaktı.
Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda öncelikle CHP'li belediye başkanlarının sunumu yapıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci bir buçuk yılda ne yaptıklarını, halkla ilişkilerini ve önemli projelerini anlattılar.
Toplantının dikkat çeken yanı ise halen CHP'li olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün çağrılmamasıydı.
Bu garip durumun toplantıya katılanlar tarafından eleştirilmemesi ve hatta hiç gündeme gelmemesi şaşırtıcıydı. Anlaşılan CHP'liler Sarıgül'ü ve Şişli ilçesini yasalardan önce ihraç ederek gereğini yapmışlar.
CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ise İstanbul'daki AK Parti yönetiminin uygulamalarını sert bir dille eleştirerek bundan sonra CHP'lilerin Büyükşehir Belediyesi'ne karşı ciddi bir muhalefet yapacaklarını anlattı.
CHP'lilerin parti iç toplantısında Türkiye'nin son günlerde içine sürüklendiği iç çatışma da gündeme geldi.
Bilecik, Bozüyük'te meydana gelen olayları eksen alan İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş şöyle diyordu:
"Türkiye'de ilk kez böyle bir şey oluyor. Bu çok tehlikeli bir gidiştir. Bunu kim karıştırıyor? Niçin bu noktaya geldi? Bu, kardeş kavgasına dönüyor. Türkiye'de bugüne kadar çok şey oldu ama ilk kez bu derece tehlikeli bir oyun oynanıyor. Bunun tartışılacak, göz yumulacak bir tarafı yok. Yapılan her şey PKK lehine gelişiyor. Devlet ivedilikle ve sağduyu içinde bu işi çözmeli. Toplumu karşı karşıya getiren bu olayları devlet bir an önce önlemeli ve gereğini yapmalıdır."
Hasan Fehmi Güneş, Türkiye'nin derin temel sorunları olduğunu belirttiği konuşmasında çözümün adresini de şöyle gösterdi:
"Türkiye'nin çok önemli temel sorunları var. Bu sorunları ancak CHP gibi köklü bir parti çözebilir ve çözmelidir." Toplantı bittiğinde CHP'lilerin ortak fikrini bir belediye başkanı şöyle anlatıyordu:
"İlk kez dışa dönük bir toplantı yapabildik. Birbirimizi hırpalamadan konuştuk. Bu 'iktidara yürüyüş' açısından ilk önemli adım oldu."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA